Απεβίωσε ο ιδρυτής της Citroen Ελλάς Γιώργος Συγγελίδης


Ο Γιώργος Συγγελίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο Λουγκάνο της Ελβετίας σε ηλικία 93 ετών. 

  • 24/3/2023

Την Κυριακή 19/3 ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής της Citroen Ελλάς, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών, στο Λουγκάνο της Ελβετίας όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Το 1965 μαζί με τη σύζυγό του, επίσης εκλιπούσα, Θεοδώρα, ίδρυσαν τη Citroen Ελλάς η οποία εξελίχθηκε σε μία από τις πιο δραστήριες και δυναμικές εταιρείες αυτοκινήτου, κατέχοντας ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε όλη την Ευρώπη.

Με τη σύζυγό του απέκτησαν 3 παιδιά, με τον Ιωάννη και τον Πολυχρόνη να έχουν πάρει εδώ και χρόνια στα χέρια τους το τιμόνι της εταιρείας, διευρύνοντας τις δραστηριότητές. Εκτός από τη Citroen η εταιρεία εκπροσωπεί επίσης τις Peugeot, DS, Opel και Mazda.

O Γιώργος Συγγελίδης το 1981 είχε τιμηθεί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από την Γαλλική Δημοκρατία. Με το ίδιο παράσημο έχει τιμηθεί τόσο ο γιος του Πολυχρόνης το 2007 όσο και ο Ιωάννης το 2012, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα των στενών σχέσεων που έχει αναπτύξει ο όμιλος με την Γαλλία.

Προς ένδειξη σεβασμού ο Όμιλος Συγγελίδης την Παρασκευή 24/3 θα παραμείνει κλειστός ενώ η κηδεία θα τελεστεί στο Λουγκάνο σε στενό οικογενειακό κύκλο.