Ήρθε στην Ελλάδα η νέα BMW i7 - Δείτε την τιμή της (photos)


Η ηλεκτρική λιμουζίνα της BMW παρουσιάστηκε επίσημα στη χώρα μας με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. 

  • 25/1/2023

Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση με φόντο την Ακρόπολη, η BMW παρουσίασε στους Έλληνες δημοσιογράφους τη νέα ηλεκτρική λιμουζίνα i7 η οποία είναι διαθέσιμη προς παραγγελία στη χώρα μας. Η BMW οδηγεί την πολυτελή κατηγορία σε μία νέα εποχή που θα διαμορφωθεί από καινοτομίες στους τομείς της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης.

Με τη νέα BMW Σειρά 7, ο επιτυχημένος κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων στον κόσμο δημιουργεί τρόπους με σαφή προσανατολισμό στο μέλλον που εξασφαλίζουν οδηγική απόλαυση, αξεπέραστη άνεση σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων και μία κορυφαία ψηφιακή εμπειρία.

Στο επίκεντρο αυτού του επαναπροσδιορισμού βρίσκεται η BMW i7. Το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan, είναι ένα πλήρως ενταγμένο μέλος στην οικογένεια του μοντέλου και δείχνει ξεκάθαρα ότι μία αποκλειστική οδηγική εμπειρία και η απόλυτη αίσθηση ευεξίας μέσα στο αυτοκίνητο, μπορούν να συνδυάζονται με μία αδιαπραγμάτευτη δέσμευση στη βιωσιμότητα.

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i7 είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στην έκδοση xDrive60 που αποδίδει 544 ίππους και 745 Nm ροπής. Η γερμανική εταιρεία κάνει λόγο για ένα πολύ αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει έως τα 625 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 101,7 kWh, ενώ οι δυνατότητες φόρτισης υπόσχονται να ταιριάζουν σε όλες τις ανάγκες και τις συνθήκες. Με τη χρήση ταχυφορτιστή η φόρτιση από το 10% στο 80% θα ολοκληρώνεται σε μόλις 34 λεπτά, ενώ μέσα σε 10 λεπτά η ηλεκτρική λιμουζίνα θα εξασφαλίζει αυτονομία για πάνω από 170 χιλιόμετρα.

Όπως είναι φυσικό, στον τομέα της τεχνολογίας δεν έγιναν εκπτώσεις και η νέα Σειρά 7 φέρει την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Το σύστημα iDrive είναι το πλέον προηγμένο και ενσωματώνει την τελευταία γενιά του BMW Operating System 8.

Η πλήρως ψηφιακή κυρτή οθόνη BMW Curved Display κλέβει την παράσταση στην καμπίνα μαζί με την πρωτοποριακή επιφάνεια αφής BMW Interaction Bar, τις βελτιωμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant συν τα πρόσθετα My Modes, την τελευταία έκδοση του BMW Head-Up Display και τη λειτουργία Augmented View που είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στην οθόνη πληροφοριών πίσω από το τιμόνι, ο διαισθητικός διάλογος μεταξύ του οδηγού και του οχήματος φτάνει σε νέα επίπεδα.

Η ψηφιακή «επανάσταση» συνεχίζεται και στο πίσω μέρος. Οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους την νέα BMW Theatre Screen, μια πανοραμική οθόνης 31,3 ιντσών σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου για πρώτη φορά. Ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

Η BMW i7 xDrive60 είναι διαθέσιμη στη χώρα μας με την αρχική τιμή να ορίζεται στις 162.150€