Έξι λόγοι για να αποκτήσεις τη Ford Mustang Mach-E


Ο αριθμός των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων αυξάνεται διαρκώς και σταδιακά η επιλογή ενός από αυτά απαιτεί περισσότερη σκέψη. Όχι, όμως στην περίπτωση της Ford Mustang Mach-E όπου τα δεδομένα και τα πλεονεκτήματα είναι ξεκάθαρα, ιδίως με το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ford NOW». 

  • 21/9/2021
Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Mustang Mach-E δεν είναι ακόμα ένα ηλεκτρικό μοντέλο αλλά για ένα ξεχωριστό δημιούργημα της Ford που φέρει ένα μοναδικό σε ιστορία και αξία όνομα. Είναι ένα sport coupe SUV με εντυπωσιακή εμφάνιση που σε κάνει να αναγνωρίζεις τις αγωνιστικές καταβολές του από την πρώτη στιγμή. 
 
Χάρη στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ford NOW» το οποίο περιλαμβάνει προστασία τιμής, προνομιακό επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση η Mustang Mach-E είναι μια πραγματική ευκαιρία αγοράς! Το πρόγραμμα ισχύει έως 31/07/2021 και έχει ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο πλέον εισφοράς 0,6% του Ν.128/1975.
 
Η ασύγκριτη δύναμη
Η Mustang Mach-E σού δίνει τη δυνατότητα να είσαι ο κυρίαρχος του δρόμου. Η κορυφαία έκδοσή της έχει μέγιστη ισχύ 487 ίππους και επιταχύνεται από τα 0-100 km/h μόλις σε 3,7 sec, δηλαδή όσο χρειάζεται ένα κορυφαίο supercar! Με την τετρακίνηση μπορείς να κινηθείς παντού χωρίς πρόβλημα και με το υψηλότατο επίπεδο πρόσφυσης εντός και εκτός δρόμου. Εκτός της έκδοσης με το σύστημα e-AWD υπάρχει και η δικίνητη έκδοση η οποία επίσης δεν έχει αντίπαλο σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις.
 
Η ασυναγώνιστη ποιότητα 
Όλη η τεχνογνωσία τής Ford στη δημιουργία αυτοκινήτων είναι ενσωματωμένη στη Mustang Mach-E. Ο πρώτος στην Ιστορία μαζικός κατασκευαστής οχημάτων γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις των αγοραστών και κυρίως πώς να τις ικανοποιήσει. Τα υψηλής ποιότητας υλικά που αποτελούν το ευρύχωρο εσωτερικό του, η μοναδική σχεδίαση και διαμόρφωσή του, το ασύγκριτο επίπεδο εξοπλισμού και ο διαδραστικός χαρακτήρας του οχήματος με τους επιβάτες κάνουν το νέο μοντέλο τής Ford έναν πρωτοπόρο στη σύγχρονη εποχή.
 
Οι δυνατότητες διασύνδεσης και εξατομίκευσης
Η ηλεκτρική Mustang Mach-E είναι το μοντέλο που επέλεξε η Ford για να λανσάρει την τελευταία και πιο προηγμένη γενιά τού συστήματος ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, την SYNC4. To σύστημα έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει από το στυλ και τις συνήθειες του οδηγού επιτρέποντας την εξατομίκευση πάνω από 80 ρυθμίσεων του οχήματος, όπως θερμοκρασία καμπίνας, ρύθμιση θέσης και θερμοκρασίας καθισμάτων, αγαπημένους προορισμούς πλοήγησης, αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης, προφίλ οδήγησης κ.ά.
Τα προφίλ εξατομίκευσης αποθηκεύονται στο cloud, έτσι ώστε ο οδηγός να έχει άμεση πρόσβαση και αλληλεπίδραση με αυτά μέσω του smartphone του και της εφαρμογής «FordPass Connect», ανά πάση στιγμή και χωρίς να βρίσκεται μέσα στο όχημά του.
Επιπλέον, το SYNC4 προσφέρει αυτόματες ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (over-the-air) ώστε να μπορεί το αυτοκίνητο να ακολουθεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, βελτιώνοντας συνεχώς τη λειτουργία του καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του.
Η λήψη λογισμικού πραγματοποιείται ασύρματα στο παρασκήνιο, ενώ ο χρόνος ενεργοποίησής τους μπορεί να επιλεγεί χωρίς ο ιδιοκτήτης να περιμένει όσο πραγματοποιείται η ενημέρωση λογισμικού, ενισχύοντας την εμπειρία κτήσης.
 
Η ευφυία του συστήματος Intelligent Range
Το σύστημα Intelligent Range έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει ανά πάσα στιγμή και με μεγάλη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία του οχήματος αναγνωρίζοντας τον τρόπο οδήγησης του κάθε χρήστη και λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την αυτονομία του οχήματος. Για παράδειγμα, την προβλεπόμενη εξωτερική θερμοκρασία, την υψομετρική διαφορά του προορισμού που έχει οριστεί στο σύστημα πλοήγησης, καθώς επίσης την κίνηση στους δρόμους.
 
Όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας μάλιστα ακόμα και δεδομένα από άλλα ηλεκτρικά οχήματα της Ford που προπορεύονται στο δρόμο. Εάν η αυτονομία μεταβληθεί σημαντικά από κάποιους παράγοντες, σχετική ειδοποίηση επισημαίνει στον οδηγό τη νέα αυτονομία, ενημερώνοντάς τον αντίστοιχα για την αιτία της αλλαγής.
 
Οι απαράμιλλες τιμές της
Οι εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E που είναι διαθέσιμες για παραγγελία στην Ελλάδα περιλαμβάνουν πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες (AWD) εκδόσεις με μπαταρία ιόντων λιθίου Standard Range (SR) χωρητικότητας 75 kWh, ή Extended Range (ER) 98 kWh. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και καλύπτονται από την 8ετή εγγύηση «FordProtect» για πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
 
Αναλυτικά, οι εκδόσεις και οι τιμές της νέας Ford Mustang Mach-E στην Ελλάδα είναι οι εξής:
 
Έκδοση Αυτονομία (WLTP)Τιμή με ΦΠΑ
RWD, 75kWh, 269PS, 430Νm470 km57.587€ (51.587 ευρώ με επιδότηση).
RWD, 98kWh, 294PS, 430Nm610 km62.959 ευρώ.
AWD, 75kWh, 269PS, 580Nm410 km 63.474 ευρώ.
AWD, 98kWh, 351PS, 580Nm540 km68.712 ευρώ