H AIXAM ήρθε στην Ελλάδα - Τα «10 συν 1» σημεία υπεροχής των γαλλικών minicars


Τα minicars της AIXAM αποτελούν μια αξιόπιστη λύση στην σύγχρονη μικροκινητικότητα των αστικών κέντρων. Προσφέρουν ασφάλεια στους επιβάτες, χαμηλή κατανάλωση, ασύγκριτη αυτονομία και μικρό κόστος χρήσης. Είναι ιδανικά για νέους οδηγούς από 16 ετών και οδηγούνται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου.

  • 19/7/2023

Η ΑΙΧΑΜ διέγνωσε από νωρίς την ανάγκη για μικρά αστικά οχήματα με χαμηλό κόστος χρήσης, κατάλληλα να οδηγηθούν από νέους οδηγούς παρέχοντας υψηλά επίπεδα ασφαλείας.

Η γαλλική εταιρεία, κατέχει μερίδιο αγοράς άνω του 52%, αποτελώντας  αναφορά στον κλάδο της για σχεδόν 40 χρόνια, τόσο για ιδιωτικά οχήματα (γκάμα AIXAM) όσο και για εξαιρετικά ελαφριά οχήματα κοινής χρήσης (σειρά AIXAM PRO). Η εταιρεία διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο διανομής τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ευρώπη: 130 αντιπρόσωποι στη Γαλλία και 600 κατανεμημένοι σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Τα οχήματα της ΑΙΧΑΜ είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά μέσω της εταιρείας Micromotivo του ομίλου εταιρειών Τρομπούκη, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα άνω των 16 ετών να αποκτήσουν ένα ευρωπαϊκό σε κατασκευή και προδιαγραφές όχημα, αποτελώντας μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή στον τομέα της βιώσιμης και ασφαλούς μετακίνησης.

Το μήκος των μόλις 2,762 m (μεταξόνιο 1,795 m) του AIXAM City, εγγυάται ευελιξία σε αστική χρήση και εξαιρετική ευκολία στην ανεύρεση μιας θέσης στάθμευσης.
Το μήκος των μόλις 2,762 m (μεταξόνιο 1,795 m) του AIXAM City, εγγυάται ευελιξία σε αστική χρήση και εξαιρετική ευκολία στην ανεύρεση μιας θέσης στάθμευσης.

ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΙΧΑΜ 

  • Το AIXAM είναι το ασφαλέστερο τετράκυκλο και ότι πιο κοντά σε αυτοκίνητο.
  • Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο
  • Είναι το μοναδικό minicar με κινητήρα DIESEL
  • Έχει την μεγαλύτερη αυτονομία (500 km) που δεν επηρεάζεται σημαντικά από παράγοντες όπως: α) Λειτουργία A/C, β) Βάρος ατόμων ή φορτίων και γ) Καιρικές συνθήκες
  • Προσφέρουν γρήγορο ανεφοδιασμό σε 3 λεπτά από οποιοδήποτε πρατήριο
  • Διαθέτουν τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (700 L)
  • Παρέχουν την καλύτερη και μακροβιότερη ποιότητα κατασκευής
  • Ο κινητήρας (Kubota Diesel) εγγυάται ανεπηρέαστη απόδοση και λειτουργία σε βάθος πολλών ετών
  • Απλοποιημένες συνθήκες service και ελέγχων
  • Έχουν εξαιρετικά χαμηλά πάγια έξοδα (τέλη 15€  και ασφάλιστρα 80€)
  • Πρόκειται για το ιδανικό minicar μίσθωσης για τον 16χρονο στη πενταήμερη και για το τουρίστα που θέλει μικρότερο μίσθωμα και μεγαλύτερη ασφάλεια για αυτόν και τα παρελκόμενά του (φωτογραφικές μηχανές, είδη κατάδυσης, SUP, κλπ)

Ο χώρος των αποσκευών είναι μεγάλος (700 L) και πλήρως εκμεταλλεύσιμος. Έχει τη δυνατότητα να χωρέσει ένα μεγάλο κλουβί μεταφοράς σκύλου και σε κάθε περίπτωση να προσφέρει τις λύσεις στις μεταφορικές ανάγκες των οδηγών με χόμπι που θέλουν να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους.
Ο χώρος των αποσκευών είναι μεγάλος (700 L) και πλήρως εκμεταλλεύσιμος. Έχει τη δυνατότητα να χωρέσει ένα μεγάλο κλουβί μεταφοράς σκύλου και σε κάθε περίπτωση να προσφέρει τις λύσεις στις μεταφορικές ανάγκες των οδηγών με χόμπι που θέλουν να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ, ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Τα minicars της AIXAM μπορούν να οδηγηθούν από άτομα ηλικίας από 16 ετών και πάνω, με δίπλωμα οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) και παρέχουν ασύγκριτα επίπεδα ασφάλειας, καθώς η AIXAM έχει αναπτύξει το σασί γύρω από μια εξωθημένη δομή αλουμινίου (ισχυρότερη από μια συμπιεσμένη λαμαρίνα) πολύ ισχυρής διατομής, σχηματίζοντας ένα εξαιρετικά άκαμπτο εσωτερικό. Θεωρείται κλωβός  επιβίωσης.

Η καρότσα  κατασκευάζεται από θερμοδιαμορφωμένο πλαστικό. Εκτός από το ότι είναι πολύ ανθεκτικό, αυτό το εύκαμπτο υλικό  απορροφά την ενέργεια μιας κρούσης. 

Το ΑΙΧΑΜ σχεδιαστικά έχει την εικόνα ενός κανονικού αυτοκινήτου, ενώ το ίδιο ισχύει και με το εσωτερικό του, στο οποίο υπάρχουν όλες οι ανέσεις. Κανονικά καθίσματα, κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα, οθόνη αφής 6,2 ιντσών με Bluetooth και USB.

Την εικόνα ενός κανονικού αυτοκινήτου έχει το εσωτερικό των microcars της ΑΙΧΑΜ. Στο ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής πολυμέσων 6,2  με Bluetooth & USB.
Την εικόνα ενός κανονικού αυτοκινήτου έχει το εσωτερικό των microcars της ΑΙΧΑΜ. Στο ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής πολυμέσων 6,2" με Bluetooth & USB.

Πιο συγκεκριμένα, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ζώνες ασφαλείας, ηλεκτρικά παράθυρα, φιμέ τζάμια, κανονικά καθίσματα (ρυθμιζόμενα, με προσκέφαλο, αφρώδες υλικό και υφασμάτινες επενδύσεις), ταμπλό AIXAM με υφή δέρματος, μεγάλους πλευρικούς καθρέπτες εσωτερικά ρυθμιζόμενους, λαβές θυρών τύπου αυτοκινήτου, πρίζα 12 V, σύστημα αερισμού/θέρμανσης 3 ταχυτήτων και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό. Στις διαθέσιμες επιλογές των υποψηφίων αγοραστών είναι ζάντες αλουμινίου 8 ακτίνων 14” (155/65R14), Air-Condition και οθόνη αφής πολυμέσων 6,2" με Bluetooth & USB.

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ DIESEL ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τα minicars της ΑΙΧΑΜ τροφοδοτούνται από έναν 2κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα προδιαγραφών Euro 5  με χωρητικότητα 479 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 8 ίππους και 21 Nm ροπής. Με μέση τυποποιημένη κατανάλωση της τάξης των 3,1 L/100 km, ο κινητήρας εξασφαλίζει αυτονομία κίνησης της τάξης των 500 km, ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα στην κατηγορία των οχημάτων μικροκινητικότητας.

Συνοπτικά, τα minicars της ΑΙΧΑΜ υπερισχύουν με την ευρωπαϊκή τους κατασκευή (με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα ποιότητας και ασφάλειας), παρέχουν τις ανέσεις και την γενικότερη αίσθηση ενός κανονικού αυτοκινήτου και είναι ευκολοδήγητα τόσο από νέους άνω των 16 ετών όσο και από μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες οδηγών που επιζητούν ένα ευέλικτο, με πολύ χαμηλό κόστος χρήσης minicar χωρίς τους περιορισμούς της φόρτισης της μπαταρίας.  

Κινητήρας                                                    Diesel
Κιβώτιο Ταχυτήτων Αυτόματο, D-N-R
Διάταξη                                                    Εμπρός
Χωρητικότητα κινητήρα (cm3)479 cm3 
Αριθμός και διάταξη κυλίνδρων2 σε σειρά 
Καύσιμα και έλεγχος ρύπανσηςinjection 
Σύστημα ψύξης                          Υδρόψυκτα
Μέγιστη ισχύς (kW)       6 kW (8,15 CV στις 3200 σ.α.λ)
Ροπή (Nm)                                           21 Nm στις 2500 σ.α.λ
Μέγιστη ταχύτητα κινητήρα (σ.α.λ)3200 
Καύσιμo                                                     Diesel
Δυναμό (W)                                                    12V/ 60A
Μπαταρία                                                    12V/ 41 Ah
   
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ  
Μέγιστη ταχύτητα (km/h)                          45 ( 10%)
Κατανάλωση ανά 100 km (λίτρα)3.1 
Χωρητικότητα δεξαμενής (λίτρα)16 
Αυτονομία (χλμ)500 
Εκπομπές CO2 (g/km)80