Mustang Mach-E: Αναλλοίωτο αγωνιστικό DNA και επιδόσεις που συναρπάζουν (video)


Το παρελθόν συναντά το μέλλον σε ένα αυτοκίνητο που έρχεται για να εντυπωσιάσει με έναν εκπληκτικό συνδυασμό ευκολίας, άνεσης, μηδενικών ρύπων αλλά και fun-to-drive χαρακτήρα.

  • 19/4/2022

Η Mustang Mach-E, φέρνει το ειδικό βάρος ενός εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου της Ford όντας παράλληλα το πρώτο μοντέλο της φίρμας που έχει σχεδιαστεί εξαρχής ως ηλεκτρικό.

Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E – το πενταθέσιο SUV με την κουπέ σιλουέτα και πρώτο μοντέλο παραγωγής το οποίο η Ford δημιούργησε εξ αρχής ως ηλεκτροκίνητο με μηδενικές εκπομπές ρύπων, φέρνει την ελευθερία, τις επιδόσεις και τον εμβληματικό χαρακτήρα του δημοφιλέστερου σπορ αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Εξωτερικά, η Mustang Mach-E είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, διαθέτοντας πολλά από τα γνωστά στοιχεία μιας κλασικής Mustang, όπως το μακρύ και δυναμικό καπό, η σχεδίαση των ώμων του αμαξώματος, οι προβολείς και, το σήμα κατατεθέν, τα πίσω φώτα. Το εσωτερικό της Mustang Mach-E από την άλλη, είναι ένα μίγμα μινιμαλιστικής σχεδίασης και λειτουργικότητας. Παράλληλα, οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Ford κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα όχημα το οποίο, εκτός του ότι ενσαρκώνει το πνεύμα της Mustang, μεγιστοποιεί ταυτόχρονα το χώρο για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, με την υποστήριξη της νέας, πλήρως ηλεκτρικής πλατφόρμας της Ford που επιτρέπει την εγκατάσταση της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο.

Από την άλλη, η επόμενη γενιά του συστήματος SYNC περιλαμβάνει οθόνη αφής full HD 15,5” και επιτρέπει την εξατομίκευση 80 και πλέον ρυθμίσεων του οχήματος και κατανοεί καλύτερα τις συνήθειες του οδηγού με την πάροδο του χρόνου προβαίνοντας στις κατάλληλες υποδείξεις πλοήγησης και επικοινωνίας την κατάλληλη στιγμή, ώστε οι οδηγοί να είναι συγκεντρωμένοι στο δρόμο. Το δε σύστημα προηγμένης αναγνώρισης φωνής κατανοεί το φυσικό, καθημερινό λόγο σε 15 Ευρωπαϊκές γλώσσες, ώστε οι ιδιοκτήτες να ελέγχουν τα πάντα. Ένα πακέτο προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού μεγιστοποιεί την απόλαυση του ταξιδιού. Μεταξύ των τεχνολογιών ξεχωρίζουν το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, το Active Park Assist 2.0, το Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking και το Lane-Keeping System με Blind Spot Assist.

Δυνατές επιδόσεις, αυθεντικός χαρακτήρας

Η πισωκίνητη standard-range Mustang Mach-E των 269 ίππων, η extended-range με 294 ίππους, η τετρακίνητη standard-range Mustang Mach-E των 269 ίππων, η extended-range με 351 ίππους και τέλος η «πυραυλική» Mustang Mach-E GT των 487 ίππων με τετρακίνηση και extended-range μπαταρία που επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα αποτελούν μια μοναδική παλέτα για να επιλέξεις το τέλειο Mustang Mach-E. Τα δε αποδοτικά συστήματα κίνησης προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 610 km για την Mustang Mach-E με πίσω κίνηση. Ένα από τα μυστικά της τεράστιας αυτονομίας βρίσκεται στο σύστημα Intelligent Range, το οποίο υπολογίζει με ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία με βάση το στυλ οδήγησης και την πρόγνωση του καιρού.

Εύκολη φόρτιση

Η δε επαναφόρτιση της μπαταρίας γίνεται γρήγορα και απλά μέσα από μια πλειάδα πηγών όπως είναι το προαιρετικό Ford Connected Wallbox για ταχύτερη, πιο έξυπνη και πιο άνετη οικιακή φόρτιση ενώ το ίδιο το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με δύο καλώδια φόρτισης ένα για σταθμούς δημόσιας φόρτισης και ένα για σύνδεση σε στάνταρ, οικιακές και βιομηχανικές πρίζες. Η δε συμβατότητα για ταχεία φόρτιση συνεχούς ρεύματος (DC) προσφέρεται στάνταρ. Όταν φορτίζεται με ισχύ έως 150 kW, η πισωκίνητη Mustang Mach-E με extended-range μπαταρία ανακτά κατά μέσο όρο αυτονομία 119 km με περίπου 10 λεπτά φόρτισης. Η Mustang Mach-E προσφέρει επίσης τη δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (1 Pedal Drive) που βοηθά στην ανάκτηση περισσότερης κινητικής ενέργειας προς την μπαταρία, για μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Εξατομικεύστε τις προτιμήσεις σας

Με τη Mustang Mach-E, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να διαμορφώνουν το νέο τους όχημα πριν το παραλάβουν, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Remote Vehicle Setup δημιουργώντας έτσι ένα εξατομικευμένο προφίλ για να αποθηκεύουν τις αγαπημένες ρυθμίσεις και μέρη στα οποία μεταβαίνουν με μεγάλη συχνότητα, όπως την εργασία τους ή το σούπερ μάρκετ αλλά και τους πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης. Οι ρυθμίσεις μπορεί να γίνουν online ή μέσω της εφαρμογής FordPass και αφορούν μεταξύ άλλων στοιχεία που σχετίζονται με τις καθημερινές ώρες αναχώρησης, τις ρυθμίσεις άνεσης στην καμπίνα αλλά και τα επίπεδα φόρτισης μπαταρίας. Παράλληλα, σχεδόν όλα τα προγράμματα της Mach-E μπορούν να ενημερώνονται ασύρματα over-the-air, κάτι που σημαίνει ότι η Ford μπορεί να βελτιώνει τις επιδόσεις και να προσφέρει νέες λειτουργίες που ενδεχομένως δεν υπήρχαν όταν οι πελάτες παρέλαβαν για πρώτη φορά τα οχήματά τους.

Με τρία προγράμματα παραμετροποίησης

Η Mustang Mach-E όμως δεν είναι μόνο ένα έξυπνο αυτοκίνητο αλλά και όπως όλα τα Ford διασκεδαστικό στην οδήγηση SUV, διαθέτοντας προφίλ οδήγησης Whisper, Active και Untamed, τα οποία προσαρμόζουν τη συνολική οδηγική εμπειρία και αίσθηση ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού. Το πρόγραμμα Active συνδυάζει την αθόρυβη λειτουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος με τις απολαυστικές, θρυλικές επιδόσεις μιας Mustang, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινή οδήγηση. Ένα απαλό μπλε φως λούζει την καμπίνα, ενώ στο ταμπλό, η δυναμική ένδειξη EcoMode βοηθά στη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

Για πλήρη ξεγνοιασιά, η νέα Mustang Mach-E υποστηρίζεται από ένα κορυφαίο οικοσύστημα που προσφέρει ομαλή πρόσβαση σε σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και με την οποία οι κάτοχοι της μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή FordPass για να εντοπίζουν να πληρώνουν και να παρακολουθούν τη φόρτιση ενεργοποιώντας και πληρώνοντας για τις υπηρεσίες από ένα λογαριασμό κάτι που απλουστεύει την εμπειρία του χρήστη.

Μπορείτε να αποκτήσετε τώρα της νέα Mustang Mach- E μέσω του προγράμματος FORD VALUE που προσφέρει:

• Κλείσιμο παραγγελίας τώρα, με προστασία τιμής και προνομιακό επιτόκιο.

• Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω του Επίσημου Δικτύου Ford.

• Κλείστε τώρα τη δική σας Mustang Mach-E πατώντας ΕΔΩ