Αποκάλυψη για το νέο Audi Q3 (video)


Τα πρώτα στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα η Audi για την 2η γενιά του δημοφιλούς SUV που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο σαλόνι του Παρισιού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/7/2018

Λίγο αργότερα θα ξεκινήσει η διάθεση του νέου Q3 στις ευρωπαϊκές αγορές πλαισιώνοντας το μικρότερο Q2 και το μεγαλύτερο Q5. Από όσο μπορούμε να διακρίνουμε από τις φωτογραφίες η νέα γενιά Q3 έχει υιοθετήσει ένα νέο σχεδιαστικό μοτίβο με μία μεγάλη πολυγωνική μάσκα και πιο δυναμικούς στην όψη προβολείς.

Το προφίλ είναι πιο οικογενειακό και παρόλο που το ύψος είναι ελαφρώς χαμηλότερο η οροφή φαίνεται να κατεβαίνει λίγο πιο ομαλά και με λιγότερο «coupe» στιλ όταν το μήκος φτάνει τα 4.485 mm. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πλάτος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και σε συνδυασμό με το μεταξόνιο που έχει αυξηθεί κατά 76 mm (σε σχέση με το τωρινό Q3) προμηνύονται μεγαλύτεροι χώροι για τους επιβάτες. Μάλιστα το πορτμπαγκάζ θα φτάνει τα 675 lt με τα πίσω καθίσματα τραβηγμένα προς τα εμπρός.

Από την φωτογραφία του ταμπλό διακρίνεται το πολυφορεμένο πλέον Audi Virtual Cockpit όπου στην θέση του πίνακα οργάνων υπάρχει μία μεγάλη οθόνη 12,3 in προσφέροντας πολυθεματικές ενότητες με διάφορες πληροφορίες, όπως στα A4, Q5 κ.α. Οι πιο βασικές εκδόσεις θα έχουν μικρότερο ψηφιακό πίνακα όταν στην κεντρική κονσόλα η touch-screen θα ξεκινά από τις 8,8 in και στις πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλισμού θα φτάνει τις 10 in.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων θα υπάρχουν επιλογές από 150 PS που θα ξεκινούν πιθανότατα από τον 1.5 TFSI και τον 2.0 TDI με τις βασικές εκδόσεις να είναι προσθιοκίνητες. Φυσικά θα υπάρχουν και δίλιτρες εκδόσεις για την βενζίνη με 190 PS και 230 PS, όπως και τετρακίνηση quattro με κιβώτια με έξι σχέσεις και αυτόματα S tronic. Επίσης θα υπάρχει και έκδοση με μενού προσαρμογής του σασί και έκδοση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση. Αργότερα αναμένεται και RS έκδοση όπως και νέες ηλεκτροϋβριδικές εκδόσεις (mild hybrid στα 48V μέχρι και plugin hybrid).