Αποκάλυψη για το νέο Kia Soul στις 28 Νοεμβρίου


Το Soul θα συνεχίζει να είναι και στη νέα του γενιά ξεχωριστό και όχι μόνο στα στενά όρια της γκάμας της Kia.

  • 22/11/2018

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα η Kia θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του πιο ιδιαίτερου μοντέλου της, του Soul και προκειμένου να καλύψει το μέχρι τότε χρονικό κενό έδωσε στη δημοσιότητα και άλλες teaser φωτογραφίες του. Οι οποίες αποκαλύπτουν πλέον αρκετά.

Έτσι όπως μπορούμε να δούμε οι σχεδιαστές της κορεάτικης εταιρείες έμειναν σε γενικές γραμμές πιστοί στο γωνιώδες αμάξωμα, αλλά από κει και πέρα έχουν δημιουργήσει ένα σαφώς πιο στρογγυλεμένο εμπρός μέρος. Το οποίο κάνει το καινούργιο Soul να δείχνει σαφώς πιο μοντέρνο και πιο κομψό. Το ίδιο ισχύει και για την οροφή, που χάρη στο σχεδιαστικό τρικ στην πίσω κολώνα δείχνει σαν να αιωρείται.

Όσο για το εσωτερικό οι εικόνες αποκαλύπτουν μια μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment, που βέβαια θα ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones. Το παρόν θα μπορούν να δώσουν και πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ενώ είναι εμφανής και η προσπάθεια των σχεδιαστών της μάρκας να δημιουργήσουν ένα πιο μοντέρνο και νεανικό διάκοσμο.

Η βάση του νέου Soul θα είναι το ίδιο πλαίσιο που χρησιμοποιείται και στο Hyundai Kona, ενώ η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο των 1.600 cc της Kia και σε ορισμένες παγκόσμιες αγορές τον ατμοσφαιρικό των 2.000 cc. Πάντως, στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει σε αρκετές αγορές μόνο ηλεκτρικό στις εκδόσεις 39 kWh και 64 kWh. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 αναμένεται να παρουσιαστεί και η ηλεκτρική έκδοση.