Αποκάλυψη για το νέο Volkswagen Arteon


Arteon και παράλληλα άρτιο, όπως όλα δείχνουν, το νέο μοντέλο της Volkswagen έρχεται, πλέον σε δύο εκδόσεις, με στόχο να θέσει νέα στάνταρ στη μεσαία κατηγορία.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 24/6/2020

Το 2020 είναι η χρονιά που η Volkswagen φιλοδοξεί να λανσάρει 34 νέα μοντέλα, τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία της! Ένα από αυτά είναι και το Arteon, όπου δείχνει πιο ώριμο και έτοιμο να χαράξει το δικό του δρόμο στη μεσαία κατηγορία. Για πρώτη φορά θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την κλασική Gran Turismo (fastback), με την οποία το γνωρίσαμε το 2017 και μία νέα, Shooting Brake. Αμφότερες αποπνέουν δυναμισμό και κομψότητα, αποτελώντας δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Στο εσωτερικό αναδεικνύεται η ψηφιακή προσέγγιση της εταιρίας, χάρη στον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων και στη μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment. Όπως και με το νέο Golf, πολλοί διακόπτες στο ταμπλό και στο τιμόνι είναι αφής, ενώ αρκετές από τις λειτουργίες υποστηρίζουν και φωνητικές εντολές. Υπάρχει εσωτερικός φωτισμός 30 χρωμάτων, ένα high-end ηχοσύστημα 700 Watt της Harman/Kardon, καθώς και μία πληθώρα από σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και άνεσης.

Αναφορικά με τους διαθέσιμους χώρους, το Arteon βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας. Η μέγιστη απόσταση των μπροστινών από τα πίσω καθίσματα μπορεί οριακά να ξεπεράσει το ένα μέτρο. Όσο για το εσωτερικό ύψος, είναι ικανοποιητικό και αυξάνεται περαιτέρω στην έκδοση Shooting Brake. Οι μεταφορικές δυνατότητες συμπληρώνονται από ένα μεγάλο διαμέρισμα αποσκευών, που στο Fastback αγγίζει τα 563 λίτρα και στο Shooting Brake τα 565.

Περνώντας στους κινητήρες, για πρώτη φορά το Arteon θα προσθέσει στη γκάμα του plug-in υβριδικά σύνολα. Το Arteon eHybrid θα διατίθεται και στις δύο εκδόσεις αμαξωμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε μεγάλες αποστάσεις. Όσο για τη ναυαρχίδα της σειράς, παραμένει το Arteon R, το οποίο θα εξοπλίζεται με μία εξελιγμένη τετρακίνηση, R-Performance Torque Vectoring. η ροπή θα ρυθμίζεται συνεχώς τόσο ανάμεσα στους δύο άξονες, όσο και ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς, χαρίζοντας νέα επίπεδα δυναμισμού, όπως υποστηρίζει η εταιρία.