Αποκάλυψη για το Skoda Kodiaq RS


Μερικές ώρες πριν την αποκάλυψη του στο Παρίσι το ισχυρότερο Kodiaq διέρρευσε μαζί με αρκετές φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/10/2018

Μετά από πολλά teaser στοιχεία τελικά την επίσημη παρουσίαση την πρόλαβε μια διαρροή όπου μας αποκαλύπτει το ταχύτερο επταθέσιο SUV που έχει γράψει χρόνο στο Nurburgring (η Sabine Schmitz είχε σημειώσει χρόνο 9 min 29,84 sec) και το είναι και το ταχύτερο πετρελαιοκίνητο στην ιστορία της Skoda. Παράλληλα το Kodiaq RS υποδέχεται τα νέα κόκκινα λογότυπα της εταιρίας που θα δούμε τόσο στο επερχόμενο Superb RS όσο και στο Vision RS που θα κάνει ντεμπούτο αύριο στο Παρίσι προλογίζοντας τη νέα γενιά Rapid.

Το αποκλειστικά πετρελαιοκίνητο Kodiaq RS εφοδιάζεται με τον γνωστό δίλιτρο BiTDI του VW Group που αποδίδει 240 PS στις 4.000 rpm και 500 Nm από τις 1.750 rpm. Η ροπή μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός διπλόδισκου αυτόματου κιβωτίου με επτά σχέσεις. Η ανάρτηση είναι ενισχυμένη και διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ όταν τα φρένα είναι μεγαλύτερα και πιο ανθεκτικά για να αντέχουν στις RS επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Το Kodiaq RS ξεχωρίζει οπτικά από την σπορ εμφάνιση με την Race Blue βαφή και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως και τις διπλές απολήξεις ή τις 20άρες ζάντες. Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα με αλκαντάρα όπως και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Μάλιστα, ο παραμετροποιήσιμος πίνακας οργάνων θα έχει και μία 5η επιλογή οθόνης, με την ένδειξη “Sport”, που συμπληρώνει ιδανικά το δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Στο νέο Kodiaq RS η Skoda παρουσιάζει για πρώτη φορά σε μοντέλο της το Dynamic Sound Boost. Πρόκειται για ένα σύστημα, που χρησιμοποιεί δεδομένα από την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου και μεταβάλλει ή ενισχύει τον ήχο του κινητήρα ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης, που έχει επιλέξει ο οδηγός. Το σύστημα προσφέρει μία συναρπαστική ακουστική εμπειρία που κάνει το μοντέλο ακόμα πιο απολαυστικό στην οδήγηση.

Όσον αφορά στα νέα λογότυπα αυτά έχουν εντελώς νέα μορφή και όπως μπορείτε να δείτε ξεχωρίζουν από το σκοτεινό σύνολο με μια κόκκινη νότα. Το RS προέρχεται από τις λέξεις Rally Sport με το πρόσθετο “v” να αναλογεί στο victory παραπέμποντας στα 180 RS και 200 RS και τις νίκες τους πίσω στην δεκαετία του 1970. Ένα χρόνο αργότερα, το 130 RS, ένα σπορ κουπέ, κατέκτησε δύο πρώτες νίκες στην κλάση του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο και στο Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρώτο RS μοντέλο παραγωγής, στη σύγχρονη ιστορία της Skoda, ήταν η Octavia RS που παρουσιάστηκε το 2000.