Audi S7 Sportback: Έρχεται το μοντέλο με τον V6


Η Audi ετοιμάζει το νέο A7 Sportback στη hot έκδοση “S” για το 2019. Αυτή τη στιγμή οι Γερμανοί δοκιμάζουν τα μοντέλα τους S και RS στις Άλπεις...

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/11/2018

Το Audi S7 υπολογιζόταν να γιορτάσει την πρεμιέρα του στα τέλη του 2018 μαζί με το S6.

Audi A7 Sportback μεbi-turbo V6

Και τα δύο μοντέλα θα ξεκινήσουν την εμπορική πορεία τους με τον bi-turboV6 των 2,9 lt.! Η ισχύς του, που ξεπερνά τα 450 PS, μεταδίδεται από το αυτόματο κιβώτιο, 8 σχέσεων, σε όλους τους τροχούς - που στο σύνολό τους... στρίβουν. Ένας V8 κινητήρας, όπως στο προκάτοχο μοντέλο δε θα υπάρχει. Αυτός, ωστόσο, θα τοποθετηθεί στο RS7 με χωρητικότητα 4,0 lt. και διπλό turbo, με ισχύ περίπου 650 PS.

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, το Audi S7 Sportback θα διαφέρει από το... απλό A7 και το «άγριο» RS7. Ο μπροστινός προφυλακτήρας, τα μαρσπιέ και η πίσω ποδιά έχουν τροποποιηθεί, ενώ οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης προεξέχουν από το νέο πίσω μέρος. Στους θόλους των τροχών, η Audi έχει τοποθετήσει τροχούς 20 in. με ελαστικά διαστάσεων 255/40 και βελτιστοποίησε τα πίσω φρένα εξαιτίας της πρόσθετης ισχύος. Επιπλέον, οι Γερμανοί χαμήλωσαν την ανάρτηση και τη ρύθμισαν να είναι πιο σφιχτή.

Πινελιές αλουμινίου και λογότυπα “S7”

Πολυάριθμα λογότυπα “S7”, σπορ τιμόνι και καθίσματα, καθώς και... πινελιές αλουμινίου κοσμούν το εσωτερικό προς τέρψιν των επιβατών. Όλα τα συστήματα υποβοήθησης και ενημέρωσης από το A7 θα βρεθούν και στο S7, συμπεριλαμβανομένων του head-up-display και του ελεύθερα προγραμματιζόμενου σύνθετου οργάνου με την οθόνη των 10,3 in.