Datsun GO-Cross: Έρχεται προσιτό SUV!


Η Datsun αποκάλυψε το δεύτερο πρωτότυπό της μέσα σε 17 μήνες και μας προϊδεάζει για ένα προσιτό crossover.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 30/10/2015

Το πρωτότυπο GO-cross παρουσιάστηκε στο Tokyo Motor Show του 2015, μας αποκαλύπτει το όραμα της θυγατρικής της Nissan για ένα μελλοντικό προσιτό Crossover και φυσικά μας αποκαλύπτει τα σχέδια της για την επέκταση της οικογένειας Datsun GO και GO+. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει από αναπτυσσόμενες αγορές όπως αυτή της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά δεν αποκλείεται να το δούμε στο μέλλον και σε πιο.. οικείες σε εμάς αγορές.

Σύμφωνα με την Datsun το συγκεκριμένο concept «ερευνά την αγορά για την προοπτική ενός crossover με χαρακτήρα και αίσθηση "περιπέτειας"». Παρότι το GO-cross Concept δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο μία σχεδιαστική μελέτη (προς το παρόν), μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Datsun GO+, το προσιτό MPV της Datsun και φυσικά κάποιες από τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες τις δανείζεται από αυτό.

Από τις πρώτες φωτογραφίες πάντως, μας κάθεται πολύ καλύτερα στο... μάτι από το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο βασίζεται με τις αναλογίες του να είναι πολύ πιο αρμονικές και τις λεπτομέρειες του να τραβάνε πολύ περισσότερο το βλέμμα από το GO+. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα μηχανικά του μέρη, αλλά υποθέτουμε ότι κάτω από το καπό είναι ο ίδιος κινητήρας με αυτό του GO+, όπερ σημαίνει ότι μιλάμε για τον 1.2 βενζίνης ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων.

«Είναι μία σημαντική μέρα για την Datsun. Καταφέραμε και ολοκληρώσαμε με επιτυχία την πρώτη φάση της αναγέννησής μας, και αισθανόμαστε περήφανοι για τα οχήματά μας καθώς περισσότεροι από 100.000 πελάτες κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους για ένα ΙΧ πραγματικότητα», δήλωσε ο Vincent Cobee, επικεφαλής σε παγκόσμιο επίπεδο της Datsun.

Και πρόσθεσε: «Θα παρουσιάσουμε ένα εντελώς νέο μοντέλο στις αρχές του 2016, το οποίο θα είναι το πρώτο το οποίο θα βασίζεται σε μοντέλο της Nissan Motor και θα πατάει πάνω στην πλατφόρμα CMF-A της Renault-Nissan». Ο Cobee μίλησε για τα σχέδια της Datsun στη Ρωσία και πρόσθεσε ότι η εταιρία σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές όπως αυτή της Αφρικής.