Επίσημα η Mercedes-AMG GT R Roadster


Περίπου τρία χρόνια μετά το λανσάρισμα της GT R Coupe η Mercedes-AMG παρουσιάζει την ανοιχτή της εκδοχή που θα παραχθεί σε 750 μονάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/3/2019

Η GT R Coupe είναι ένα από τα πιο ποθητά σπορ μοντέλα που υπάρχουν. Πλέον, για όσους προτιμούν ανοιχτή απόλαυση, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την ανοιχτή έκδοση με ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή που αποτελείται από τρεις στρώσεις ενισχυμένου υφάσματος και που στερεώνεται πάνω σε αλουμινένιο (με προσθήκες μαγνησίου και χάλυβα) σκελετό.

Ανάμεσα στις εξωτερικές αλλαγές υπάρχουν νέας σχεδίασης σφυρήλατες ζάντες 19’’ ή 20’’, σκούρα καλύμματα στους καθρέπτες, κίτρινες σιαγόνες στα φρένα, απόληξη από τιτάνιο, ανθρακονήματα σε αρκετά σημεία του αμαξώματος, η πίσω πτέρυγα που εκτείνεται κατά 40 mm κ.α.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια γνώριμη εικόνα με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10,25’’. Κυρίαρχου στην AGM Performance είναι το μαύρο δέρμα Nappa, ενώ υπάρχουν διάφορα καλούδια όπως τα αεριζόμενα/ θερμαινόμενα καθίσματα, το AirScarf κ.α.

Περνώντας στην καρδιά της GT R Roadster συναντάμε τον γνωστό V8 των 4,0 lt που αποδίδει 585 PS και 700 Nm ροπής. Συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με την διαδικασία των 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 3,6 sec και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 317 km/h.