Επίσημα το νέο VW T-Cross (video)


Το μικρότερο SUV της γερμανικής εταιρίας θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη μέσα στο επόμενο τετράμηνο. Από 17.975€ η τιμή του στην Γερμανία.

  • 26/10/2018

Στην Ελλάδα το T-Cross θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη για να πλαισιώσει τα μεγαλύτερα T-Roc, Tiguan και Touareg. Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα MQB A0 που βασίζονται διάφορα μοντέλα του ομίλου, όπως το Seat Arona και το επερχόμενο μικρό Skoda SUV. Και με μήκος στα 4.107 mm αυτόματα το T-Cross μπαίνει στα χωράφια των Kia Stonic, Hyundai Kona, Ford Ecosport, Renault Captur κ.α.

Οπτικά το T-Cross δείχνει πολύ ελκυστικό και με αρμονική σχεδίαση συνδυάζοντας στοιχεία από το T-Roc και το Polo. Με ύψος που φτάνει τα 1.558 mm εξασφαλίζεται περίσσεια ευρυχωρίας όταν το πίσω μέρος έχει μια έξυπνη σκούρα φάσα που «γεφυρώνει» τα φωτιστικά σώματα. Το μεταξόνιο είναι στα 2.560 mm, όσο ακριβώς και του Polo. Ωστόσο, η εταιρία αναφέρει πως υπάρχει καλύτερη εκμετάλλευση διαρρύθμισης και χαρακτηριστικό είναι πως τα 385 lt του πορτμπαγκάζ μπορούν να φτάσουν τα 455 lt όταν συρθεί προς τα εμπρός και κατά 14 cm η πίσω σειρά καθισμάτων.

Το ταμπλό δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει την άποψη που υπάρχει στα Polo και T-Roc όπου τον πρώτο λόγο έχουν τα υψηλά στάνταρ εργονομίας. Στο μέσο υπάρχει μία οθόνη αφής με διαγώνιο 8’’ ενώ προαιρετικά το νέο SUV της VW θα μπορεί να εφοδιαστεί και αυτό με πλήρως ψηφιακό πίνακα. Επίσης υπάρχουν όλα τα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης που συναντάμε στα Polo και T-Roc. Ενδεικτικό της πληρότητας να αναφέρουμε τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του τηλεφώνου, καθώς και το σύστημα infotainment θα είναι φτιαγμένο σε συνεργασία με την Beats Audio, κάτι που εγγυάται κορυφαία ποιότητα ήχου.

Κατά το λανσάρισμά του το νέο T-Cross θα ξεκινήσει με δύο τρικύλινδρες εκδόσεις 1.0 ΤSI (με 95 PS και 115 PS) όταν η ισχυρότερη 1.5 TSI αποδίδει 150 PS. Την γκάμα συμπληρώνει η έκδοση πετρελαίου 1.6 TDI με 95 PS, ενώ ανάλογα με την έκδοση υπάρχουν διαθέσιμα χειροκίνητα κιβώτια με 5 ή 6 σχέσεις και DSG-7. Όλες οι εκδόσεις είναι προσθιοκίνητες. Προς το παρόν δεν υπάρχουν νεότερα για πιο ισχυρές ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και έκδοση φυσικού αερίου TGI όπως και στο Seat Arona.