Έτοιμη για το ντεμπούτο της η νέα Bentley Continental GT Convertible


H ανοιχτή εκδοχή της Continental GT κάνει την διαδικτυακή της πρεμιέρα προτού τα επίσημα αποκαλυπτήρια στην έκθεση του Los Angeles.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/11/2018

Δύο χρόνια μετά την επίσημη παρουσίαση της κουπέ Continental GT έφτασε η ώρα για τα αποκαλυπτήρια ενός από τα πιο ακριβά και ποθητά κάμπριο που υπάρχουν στον κόσμο.

Στην θέση της σκληρής οροφής υπάρχει μία μαλακή αναδιπλούμενη που αναδιπλώνεται σε 19 sec και σε ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 50 km/h. Οι υποψήφιοι πελάτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε επτά διαφορετικές αποχρώσεις ενώ η Bentley τονίζει πως οι πολλαπλές στρώσεις και τα ειδικά ηχομονωτικά υλικά διασφαλίζουν μια ήσυχη καμπίνα στα επίπεδα της προηγούμενης Continental GT Coupe.

Τα ειδικά καθίσματα (με 20 ρυθμίσεις!) έχουν κλιματισμό για να δροσίζουν ή να ζεσταίνουν την περιοχή γύρω από τον αυχένα. Φυσικά υπάρχουν διάφορα κομφόρ για ανέμελες βόλτες με κατεβασμένη οροφή, όπως το θερμαινόμενο τιμόνι, τα θερμαινόμενα υποβραχιόνια κ.α. To ταμπλό είναι πανομοιότυπο με της κουπέ Continental, με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και ανακλινόμενη οθόνη αφής 12,3’’.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας εξάλιτρος W12 που αποδίδει 635 PS και 900 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με την επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h να έρχονται σε 3,8 sec και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 333 km/h.\

Σε σχέση με την κουπέ η convertible Continental ζυγίζει περίπου 160 kg παραπάνω και φτάνει τα 2.414 kg, ενώ το πορτμπαγκάζ είναι στα 123 lt (από 235). Όπως και η κουπέ έτσι και η ανοιχτή έχει ενεργητικές αντιστρεπτικές, τετρακίνηση, torque-vectoring πέδηση και τέσσερα προγράμματα κίνησης (Sport, Comfort, Bentley και Custom).