Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για την Toyota Corolla (video)


Η νέα Corolla επιστρέφει στην Ευρώπη και κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι ώστε να είναι έτοιμη για το λανσάρισμα στις αρχές 2019.

  • Νίκος Μαρινόπουλος
  • 3/10/2018

Η αλήθεια είναι πως οι Ιάπωνες βιάστηκαν να παρουσιάσουν τον Μάρτιο στην Γενεύη το νέο Auris. Το οποίο τελικά μετονομάστηκε σε Corolla και στην γαλλική έκθεση έκανε την πρεμιέρα του τόσο στην πεντάθυρη hatchback έκδοση όσο και στην πιο οικογενειακή wagon. Η μοναδική συμβατική έκδοση στην γκάμα είναι η turbo έκδοση βενζίνης στα 1.200 cc με ισχύ 116 PS.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο υβριδικές εκδόσεις (όπως ίσως να γνωρίζετε η Toyota έχει σταματήσει εδώ και καιρό την εξέλιξη του diesel κινητήρα). Μια με κινητήρα 1,8 lt και 122 PS για οικονομία σε καύσιμο και μία 2,0 lt με 180 PS με έμφαση στις επιδόσεις. Στην βασική hybrid έκδοση ο βενζινοκινητήρας υποβαστάζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 53 kW, ενώ η πιο ισχυρή υβριδική έχει και paddles στο τιμόνι για ενίσχυση της σπορτίφ αίσθησης.

Και οι δύο εκδόσεις αμαξωμάτων της Corolla βασίζονται στην πλατφόρμα TNGA GA-C που προσφέρει χαμηλότερο κέντρο βάρους κατά 10 mm, στάνταρ πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και 60% μεγαλύτερη ακαμψία. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, Corolla η Sports Tourer είναι 58 mm μακρύτερη με αυξημένο κατά 100 mm μεταξόνιο και χώρο αποσκευών από 598 lt.