Facelift για το Renault Twingo


To μικρότερο μοντέλο της Renault ανανεώθηκε στα σημεία για να συνεχίσει πιο δυναμικά την πορεία του στις ευρωπαϊκές αγορές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/1/2019

Στο πλαίσιο ενός αναμενόμενου facelift οι κυριότερες αλλαγές στο αμάξωμα  (το οποίο έχει χαμηλώσει κατά 10 mm για καλύτερη αεροδυναμική) εντοπίζονται στους προβολείς που έχουν πλέον ένα φωτεινό «C-shape» περίγραμμα ως στοιχείο εναρμονισμού με το νέο Megane και το επίσης φρεσκαρισμένο Kadjar. Επίσης έχουν επανασχεδιαστεί και οι προφυλακτήρες, όπως και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ προς τα πίσω υπάρχει μια μικρή εισαγωγή αέρα από την μεριά του οδηγού.

Η παλέτα περιλαμβάνει νέα χρώματα αμαξώματος, νέας σχεδίασης ζάντες, νέους συνδυασμούς στο εσωτερικό καθώς και μεγαλύτερο εύρος εξατομίκευσης. Η γαλλική εταιρία μιλά για νέους και πιο έξυπνους χώρους αποθήκευσης, διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας με οθόνη 7’’, διπλή θύρα USB και βελτιώσεις στα σημεία του ταμπλό.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τη νέα έκδοση SCe 75 (η ισχύς αντιστοιχεί στο αριθμητικό της ονομασίας), καθώς και τις TCe 95 και TCe 95 ΕDC. Στην βάση βρίσκεται και η SCe 65 που έχει τον ίδιο ατμοσφαιρικό κινητήρα στα 998 cc. Οι εκδόσεις TCe 95 είναι οι γνωστές turbo και συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων (η αυτόματη EDC έχει 6).