FERRARI CALIFORNIA T: TURBO ΚΑΙ 560 PS! (VIDEO)


Η Ferrari California T διαθέτει Turbo και αποδίδει 560 ίππους και 755 Nm ροπής!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - MONTAZ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 12/2/2014

Η Ferrari προχώρησε σε ένα εκτεταμένο facelift για το πιο... προσιτό της μοντέλο, την California, η οποία πλέον διαθέτει το γράμμα «T» στην ονομασία της που σημαίνει ότι το μηχανικό σύνολο διαθέτει Turbo!

Ο νέος υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρας των 3,9 λίτρων διαθέτει τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και βασίζεται σε αυτόν που είδαμε για πρώτη φορά στη Maserati Quattroporte και Ghibli. Ωστόσο, και πάντοτε σύμφωνα με τη Ferrari, οι μηχανικοί της ιταλικής φίρμας έχουν βάλει αρκετά το... χεράκι τους στο μηχανικό σύνολο ώστε να είναι σύμφωνο με τα δικά τους στάνταρτ και έχουν αυξήσει ελαφρώς και τη χωρητικότητά του (Ferrari: 3.855 cc vs Maserati: 3.799 cc). Η ιπποδύναμη αγγίζει πλέον τους 560 PS στις 7.500 rpm ενώ η μέγιστη ροπή τα 755 Nm ενώ στην Maserati το αντίστοιχο μηχανικό σύνολο αποδίδει 530 PS στις 6.500 rpm και 710 Nm μέγιστης ροπής.

Μιλάμε για τεράστια διαφορά σε σχέση με την απερχόμενη California με τον ατμοσφαιρικό V8 των 4,3 λίτρων του οποίου η απόδοση αγγίζει τους 490 PS με τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 505 Nm.

Οι Ιταλοί υπόσχονται ότι το μηχανικό σύνολο θα διαθέτει παρόμοιο ήχο με αυτό των ατμοσφαιρικών συνόλων της εταιρείας παρότι θα είναι turbo. Ο νέος V8 θα παράγει δυνατό και εθιστικό ήχο, ο οποίος θα γίνεται ακόμα πιο έντονος όταν ανεβαίνουν οι στροφές, ενώ το «turbo lag» θα είναι ουσιαστικά μηδενικό.

Όσον αφορά στις επιδόσεις του νέου supercar της Ferrari, οι Ιταλοί ισχυρίζονται ότι η νέα California T με τον κινητήρα τοποθετημένο εμπρός και την κίνηση στον πίσω άξονα, θα είναι ικανή να πραγματοποιήσει το κλασικό 0-100 km/h 0,2 sec. πιο γρήγορα σε σχέση με την παλιά (στα 3,6 sec. δηλαδή). Η τελική ταχύτητα επίσης θα αγγίζει πλέον τα 316 km/h (από τα 312).

Όταν είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας «HELE», η μέση κατανάλωση της California T είναι  10,5 lt/100 km. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπομπές CO2 είναι στα 250 gr/km, δηλαδή μιλάμε για 15% και 20% μείωση σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο.

Οι υπόλοιπες αλλαγές στην California T συμπεριλαμβάνουν και πολλές διαφοροποιήσεις στο σασί. Καταρχήν επανασχεδίαση του συστήματος διεύθυνσης με το τιμόνι να είναι ακόμα πιο άμεσο, νέα ελατήρια και η τελευταία γενιά αμορτισέρ Magnaride(σύμφωνα με την εταιρεία έχουν 50% πιο γρήγορες αντιδράσεις) για την ανάρτηση, η τελευταία γενιά του F1-Trac traction control system και προαιρετικά και τα φρένα CCM3 (carbon-ceramic) τα οποία ακινητοποιούν πλήρως από τα 100 km/h σε 34 m.

Η convertible διατηρεί την «hardtop» αναδιπλούμενη οροφή, η οποία μπορεί να αποθηκευτεί στο χώρο αποσκευών με το πάτημα ενός διακόπτη σε 14 sec. Αισθητικά τώρα, τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα εμπρός, το καπό με την εισαγωγή, η μεγαλύτερη εισαγωγή στον εμπρός προφυλακτήρα και ο νέος διαχύτης πίσω δείχνουν να εναρμονίζουν ακόμα καλύτερα το σύνολο με την F12berlinetta και την FF. Επίσης τα νέα εμπρός φτερά και το πλαϊνό του αμαξώματος είναι σύμφωνα με τους ιθύνοντες εμπνευσμένο από την κλασική 250 Testa Rossa.

Στο ανασχεδιασμένο εσωτερικό, Ferrari California T διαθέτει νέο πίνακα οργάνων με ο οποίος εν μέρει είναι πλήρως ψηφιακός, και νέα κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής 6,5 ιντσών για τα συστήματα infotainment.

Η Ferrari California T θα κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014 και θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στη χρονιά.