Ferrari F12 GTO: Αποκάλυψη τώρα!


Με μυθικό όνομα και μυθική εμφάνιση - Πρώτη εικόνα από το Μαρανέλο

  • 14/8/2015

Μια φωτογραφία από το εσωτερικό του εργοστασίου της Ferrari, στο Μαρανέλο της Ιταλίας, αποκάλυψε ένα από τα πιο συναρπαστικά supercars της Ferrari των τελευταίων ετών: μια έξαλλη παραλλαγή της δωδεκακύλινδρης F12, που ενδέχεται να αποκτήσει το μυθικό όνομα GTO.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο δίπλα στη νέα 488 Spider, αλλά φέρεται να το έχουν δει από κοντά στο εργοστάσιο οι μελλοντικοί αγοραστές που το έχουν ήδη προ-παραγγείλει. Η ονομασία του μπορεί να είναι είτε F12 GTO είτε F12 Speciale.
 
Η πλέον εντυπωσιακή πτυχή του αυτοκινήτου είναι η ουρά του, που φιλοξενεί έναν γιγάντιο διαχύτη και τα περίφημα «βράγχια του καρχαρία» στο πλάι για την απαγωγή της θερμότητας του κινητήρα, μεταξύ άλλων. Επίσης, διακρίνεται μια μεγάλη πτέρυγα στο ρύγχος του αυτοκινήτου.

Όπως φημολογείται, η συγκεκριμένη έκδοση της F12  θα είναι ελαφρύτερη μέχρι και κατά 200 (!) κιλά και η προσθήκη του υβριδικού συστήματος HY-KERS στον κινητήρα V12 των 6.2 λίτρων θα προσθέσει περίπου 30-70 ίππους, αυξάνοντας την ισχύ στους 760 ως 800 hp και μειώνοντας την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα!