Ferrari GTC4 Lusso με look από τα 80’s


Παίρνετε μία Ferrari GTC4 Lusso και αλλάζετε τα πάντα. Αν τα... καταφέρατε, είστε πολύ κοντά στο αποτέλεσμα της Ares Design, το οποίο κάθε άλλο παρά άσχημο είναι.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/10/2018

Σίγουρα, υπάρχουν κλασικά αυτοκίνητα, εξοπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία, για τα οποία οι απόψεις διίστανται. Μερικοί είναι πολύ ενθουσιασμένοι, ενώ άλλοι θεωρούν ότι αυτό είναι ακόμα και βλασφημία. Την πιο έξυπνη κίνηση φαίνεται ότι έκανε η ιταλική εταιρεία σχεδιασμού Ares Design, που ασχολήθηκε με τη μετατροπή μιας Ferrari CTC4 Lusso. Η έμπνευση για τη μετατροπή δόθηκε από τα GT των δεκαετιών του ‘70 και του ‘80 από το Maranello, δηλαδή: από την 365 GT/4 2 + 2 από το 1972 έως και την 412, η οποία κατασκευαζόταν μέχρι το 1989.

Σχεδίαση GT αντί Shooting Brake

Όλα αυτά τα GT με κινητήρα V12 εμφανίστηκαν με τον κλασικό σχεδιασμό των τριών όγκων. Έτσι, η Ares δημιούργησε με το Project Pony ένα αυτοκίνητο για -ομολογουμένως... καλοβαλμένους- φίλους των τετραθέσεων Ferrari, οι οποίοι δε θα ήθελαν να έχουν σχέση με τη σημερινή Shooting Brake μορφή της GTC4 Lusso. Ακριβείς τιμές δεν υπάρχουν ακόμη, καθώς αυτές εξαρτώνται από τις προδιαγραφές που θα θέσει ο πελάτης, ωστόσο οι παραγγελίες γίνονται δεκτές αμέσως. Ήδη ο μεγάλος πίσω διαχύτης και το μπροστινό splitter από άνθρακα αποκαλύπτουν ότι η Ares Design δεν άφησε καμία λεπτομέρεια σε δεύτερη μοίρα. Το εσωτερικό είναι επίσης κομψό με πολύ δέρμα και πολλές διακοσμητικές ραφές σε μπλε και άσπρο.

Μπορείτε να αγοράσετε τη βασική έκδοση για τη μετατροπή σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η μικρή GTC4 Lusso T εφοδιάζεται με έναν bi-turbo V8 κινητήρα 3,9 λίτρων, με ισχύ 610 PS και μέγιστη ροπή 760 Nm. Η δύναμη μεταδίδεται στον πίσω άξονα. Τη μεγάλη έκδοση ανέλαβε ένας ατμοσφαιρικός V12, 6,3 lt. με 690 PS και μέγιστη ροπή 697 Nm. Πρόκειται για κινητήρα της οικογένειας F140, ο προκάτοχός του οποίου έδωσε στην Ferrari Enzo... ζωή. Για τόση πολλή ισχύ, οι μηχανικοί στο Maranello αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν και την τετρακίνηση. Έτσι, αν αισθάνεστε ότι επιθυμείτε ένα πραγματικά δυνατό eye-catcher, μπορείτε να προχωρήσετε στην παραγγελία του...