H Audi στοχεύει στην Mercedes CLA


Και για να το πετύχει αυτό θα λανσάρει με τη νέα γενιά μια κουπέ τετράθυρη εκδοχή του νέου Α3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/11/2018

Μία από τις σημαντικότερες αφίξεις του 2019 θα είναι η ολοκαίνουργια γενιά Α3 που θα αντιμετωπίσει τη νέα A-Class καθώς και την επερχόμενη νέα BMW 1. Αυτή την φορά το Α3 θα είναι πιο πληθωρικό αφού δημοσιεύματα από βρετανικά περιοδικά αναφέρουν πως στην γκάμα θα προστεθεί και μία κουπέ liftback έκδοση με έντονα σπορ χαρακτηριστικά. Μάλιστα η top έκδοση αυτού του μοντέλου θα αποδίδει πάνω από 400 άλογα αποτελώντας τον σύγχρονο διάδοχο του θρυλικού Sport Quattro.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως από πέρυσι ο ισχυρός άνδρα της Audi, o Rupert Stadler, έχει δώσει το πράσινο φως για αυτό το μοντέλο που θα λανσαριστεί περίπου ένα χρόνο αργότερα και κάπου μέσα στο 2020.

Ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τόσο την Mercedes CLA όσο και την επερχόμενη BMW 2 Gran Coupe. Παράλληλα θα μπορούσε να αποτελέσει σε μεγάλο βαθμό και εν μέρει τον διάδοχο του TT μιας και οι πωλήσεις έχουν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως και γενικότερα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Μάλιστα θα μπορούσε να ονομάζεται Α3 Sportback ώστε να εναρμονίζεται με το μεγαλύτερο A5 Sportback και πιθανότατα το απλό Α3 να ξεχωρίζει το πεντάθυρο μιας και λογικά δεν θα υπάρξει τρίθυρο. Σχετικά με το νέο Α3 η κορυφαία του έκδοση θα είναι φυσικά η RS3 που θα παρουσιαστεί το 2021 με έναν αναβαθμισμένο πεντακύλινδρο των 2,5 lt, σύμφωνα πάντα με τα βρετανικά δημοσιεύματα.