Η BMW εξετάζει τα νέα i5 και i9


Η «οικογένεια i» ενδέχεται να μεγαλώσει με ένα family car και ένα supercar.

  • 4/8/2014

Μετά την είσοδο στην παγκόσμια αγορά των πρώτων μελών της «οικογένειας i», του αμιγώς ηλεκτρικού i3 και του plug-in υβριδικού i8, η BMW εξετάσει την παραγωγή του οικογενειακού i5 και του plug-in υπεραυτοκινήτου i9 - το οποίο μάλιστα λέγεται ότι θα αποτελέσει το σύμβολο των εορτασμών για τα 100 χρόνια της εταιρείας, το 2016, ως αναβίωση της μυθικής BMW M1!

Στα κεντρικά της εταιρείας στη Βαυαρία, επίσημα χείλη δεν αρνήθηκαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν τα δύο παραπάνω νέα BMW i, για να μπουν στην παραγωγή το 2017. Για το i5 ακούγεται ότι θα είναι μια μεγαλύτερη, wagon εκδοχή του i3, αλλά με μεγαλύτερες μπαταρίες ώστε να επιτυγχάνεται σχεδόν τριπλάσια αυτονομία, της τάξης των 320 χιλιομέτρων.

Για το i9 έχουν κυκλοφορήσει πολλές παραπάνω πληροφορίες. Θα είναι ένα plug-in υβριδικό supercar, πολύ ισχυρότερο από το i8 των 362 ίππων - χάρη στην αλλαγή θερμικού κινητήρα 1.5 Turbo με έναν πολύ ισχυρότερο εξακύλινδρο τρίλιτρο, καθώς και στην αύξηση της ισχύος ηλεκτροκινητήρα από τα 96 kW (131 ίπποι) του i8.

Για να αντιμετωπίσει την αύξηση του βάρους που συνεπάγονται τα παραπάνω, η BMW θα κατασκευάσει το i9 κάνοντας εκτενέστερη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου. Επίσης, αναφέρεται ότι θα διατηρήσει την άρτια κατανομή βάρους 50:50 μεταξύ των δύο αξόνων του i8, αλλά και ότι η επιτάχυνση από στάση θα πέσει κάτω από τα 4.0 δευτερόλεπτα (στη φωτογραφία βλέπετε το πρωτότυπο M1 Homage του 2008).