H Fiat ανακοίνωσε ένα νέο ηλεκτρικό 500e


To επόμενο 500e δεν θα έχει καμία σχέση με το τωρινό και θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα.

  • 5/12/2018

Η ιταλική εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει την επιστροφή της στις αγορές μέσω μιας επένδυσης που θα ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη 13 συνολικά νέων μοντέλων και εκδόσεων που θα λανσαριστούν στην επόμενη τριετία. Στα πλάνα της Fiat περιλαμβάνεται η εξέλιξη τόσο νέων υβριδικών εκδόσεων όπως και ενός ηλεκτρικού.

H Fiat διαθέτει ήδη το 500e που ωστόσο δεν τράβηξε εμπορικά και παράλληλα είχε μεγάλο κόστος παραγωγής με τόπο κατασκευής το Μεξικό. Τουναντίον το νέο επίσης ηλεκτρικό 500e θα κατασκευάζεται στην Ιταλία και δεν θα βασίζεται στην συμβατική πλατφόρμα του τωρινού αλλά σε μία εντελώς νέα που θα μειώσει σημαντικά το κόστος κατασκευής. Επιπρόσθετα το ηλεκτρικό 500 θα συμβάλει στο στόχο της Fiat για μικρότερο μέσο όρο διοξειδίου του άνθρακα όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FCA Mike Manley άνοιξε την πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο Τορίνο και είπε: «Στο Mirafiori θα γίνει η πρώτη εφαρμογή μιας νέας πλατφόρμας BEV που θα χρησιμοποιηθεί στο νέο Fiat 500, η οποία θα χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως. Οι πρόσθετες επενδύσεις στις μάρκες Jeep, Alfa Romeo και Fiat θα ωθήσουν την παραγωγικότητα των εργοστασίων μας, όπως και την καθώς και την χρήση κοινής αρχιτεκτονικής οχημάτων υβριδικής plug-in τεχνολογίας».