Η Ford θα παρουσιάσει 7 αγριεμένα «αγροτικά» στην SEMA


H SEMA είναι μια έκθεση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Las Vegas και έχει «πανηγυρικό» ύφος. Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

  • 29/10/2018

Η Ford δεν υπήρχε περίπτωση να απουσιάσει από την φετινή SEMA όπως και το δημοφιλέστερο μοντέλο της αγοράς των ΗΠΑ. Ο λόγος για το F-150 που θα παρουσιαστεί από αύριο στο κοινό της SEMA σε επτά αγριεμένες (wild) παραλλαγές. Η εκδοχή Gen-2 Full-Race Motorsports 'Freak-O-Boost' που βλέπετε στην κεντρική εικόνα με το πορτοκαλί χρώμα απευθύνεται στους οπαδούς που θέλουν να κάνουν off-road με στιλ και να ξεχωρίζουν με Raptor φορεσιά και «τρακτερωτά» λάστιχα.

Το Transfer Flow F-150 (το βλέπετε ακριβώς από πάνω) είναι μία εκδοχή για τις παραλίες και τα χωμάτινα εδάφη. Απευθύνεται σε όσους λατρεύουν να σερφάρουν ή κάνουν καγιάκ στα ποτάμια και χρειάζονται ένα σούπερ μεταφορικό μέσο. Κάτω από το καπό έχει έναν πετρελαιοκινητήρα V6 των 3,0 lt όταν η αερανάρτηση της Hellwing ισοπεδώνει κάθε ανώμαλο οδόστρωμα. Για σούπερ αυτονομία coast-to-coast και πέρα από το κανονικό με τα 50 γαλόνια υπάρχει έξτρα ρεζερβουάρ με ακόμη 40!

Η έμπνευση των Kurt Busch και ZB Customs έχει να κάνει με ένα F-150 που αποδίδει 1.000 άλογα! Η δύναμη πηγάζει από έναν twin-turbo V8 των 5,0 lt και έχει ότι μπορεί να φανταστεί κανείς από ένα βαρέως μεταποιημένο σπορ μοντέλο. Από σφυρήλατα πιστόνια της JE και ενισχυμένες τουρμπίνες, μέχρι έξι απολήξεις και υδραυλική ανάρτηση.

Το Speedkore F-150 μπορεί να μην έχει την ισχύ του παραπάνω μοντέλου αλλά ο V8 του έχει επαναρρυθμιστεί από την Ford Performance με μηχανικό υπερσυμπιεστή. Έχει χαμηλωμένη ανάρτηση και πιο… ασφάλτινο set-up με  τα φρένα να έχουν οκταπίστονα Brembo!

Το Wilderness Collective F-250 Super Duty είναι μια πιο μάχιμη εκδοχή με χωμάτινα λάστιχα και όλα τα εφόδια για να κινηθεί κανείς στην ύπαιθρο. Μάλιστα υπάρχει μία βάση για να φορτώνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι οι φανατικοί του moto-cross.

Το Extang F-350 Super Duty είναι ένα concept που συνδυάζει την περιπέτεια με ένα πλήρες σύνολο ψυχαγωγίας που περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη 4k των 65’’ και σετ από πολλά watts. Ιδανικό για κάμπινγκ και για πάρτι μιας και υποστηρίζει μέχρι και σετ φωτισμού (για… ντισκόμπαλα δεν γνωρίζουμε).

Το Deberti Design F-250 Super Duty Work Truck είναι ένα F-150 για όλες στις δουλειές. Έχει έναν ισχυρό diesel με twin-turbo κιτ της Midwest Diesel & Auto με ισχύ 900 άλογα, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ανάρτηση… μέχρι και προβολάκια για νυχτερινό σαφάρι!