H Honda παρουσιάζει στη SEMA ένα buggy


Το Honda Open Air Vehicle βασίζεται στο pickup Ridgeline που είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και έχει και στοιχεία του ATV Pioneer 1000.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/10/2018

Με βάση το πλαίσιο του ενδιαφέροντος pickup της Ridgeline η Honda παρουσιάζει στη φετινή SEMA ένα νέο πρωτότυπο, το οποίο ονομάζεται Opel Air Vehicle. Όπως λέει και το όνομά του πρόκειται για ένα off road όχημα χωρίς ίχνος οροφής, αλλά με καρότσα. Μάλιστα η ιαπωνική εταιρεία το χαρακτηρίζει ως το απόλυτό ανοιχτό off roader της. Το σίγουρο είναι πως είναι απίθανο να περάσει από το επίπεδο του show car σε αυτό της κανονικής παραγωγής.

To Open Air Vehicle πάντως υιοθετεί και κάποια στοιχεία του Pioneer 1000, του πολύ ικανού ATV της ιαπωνικής εταιρείας, όπως τις πόρτες, ενώ κάποιες αισθητικές παραπομπές στο τελευταίο υπάρχουν και στην καρότσα του.

Στο εσωτερικό έχει χρησιμοποιηθεί ένα τιμόνι ανάλογο με αυτό του Pioneer 1000, ενώ το ταμπλό έχει μια ανθεκτική επικάλυψη προκειμένου να προστατεύεται από τα στοιχεία της φύσης. Τα εντυπωσιακά καθίσματα προέρχονται από το Civic Type-R, ενδεδυμένα με το αδιάβροχο υλικό που καλύπτει και τα καθίσματα του ATV, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι βάσεις για smartphone που έχουν προσαρμοστεί.

Οι αναρτήσεις έχουν φυσικά μεγάλες διαδρομές για να διευκολύνεται η κίνηση σε δύσκολα εδάφη, ενώ υπάρχουν φυσικά και προστατευτικές ποδιές, που συμβάλλουν σημαντικά και στο στυλ.