H Puritalia Berlinetta παγιδεύει τις αισθήσεις


Όταν η ιταλική φινέτσα συναντά ένα σπορ κουπέ αυτοκίνητο το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από αυτό που βλέπετε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/3/2019

Η Berlinetta της Puritalia είναι μια ειδική περίπτωση που θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει 553.350 ευρώ (τιμή προ φόρων). Από όποια πλευρά και κοιτάξεις το αμάξωμα το αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικό για ένα σασί με κατανομή βάρους 50:50. Στο εσωτερικό υπάρχει ανάλογη φινέτσα και την παράσταση κλέβει η όρθια αλά tablet οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα.

Παράλληλα το αμάξωμα από ανθρακονήματα και η εκτενής χρήση ελαφριών συνθετικών υλικών θα συνδράμουν σε ένα πολύ χαμηλό απόβαρο προς όφελος των επιδόσεων και της οδηγικής τέρψης. Αξιοσημείωτο είναι πως θα υπάρχει πλήρη συνδεσιμότητα ελέγχου μέσου ειδικού app (εφαρμογής) από smartphone, όπως και το γεγονός πως κάθε Berlinetta θα είναι χειροποίητη.

Το σύστημα πρόωσης είναι plug-in υβριδικό. Στον μπροστινό άξονα υπάρχει ένας V8 βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 5,0 lt των 750 PS που μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα 215 PS η συνδυαστική ισχύς διαμορφώνεται στα 965 PS και η ροπή στα 1.248 Nm. H κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω «ρομποτικού» κιβωτίου 7 σχέσεων.

Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του τα προγράμματα Sport, Corsa και e-Power. Τους μπροστινούς τροχούς φρενάρουν εξαπίστονα Brembo και τους πίσω τετραπίστονα. Όσο για τις επιδόσεις η Puritalia ανακοινώνει ένα 0-100 km/h σε 2,7 sec με τελική στα 332 km/h.