KIA KND - 7 Concept Car


Πρωτότυπο με κινητήρα turbo 1,6 λίτρων & 201 ίππους.

  • 26/1/2014

Το πρωτότυπο 4θυρο “compact-sedan” της KIA με την ονομασία KND - 7 έκανε το ντεμπούτο του στην Βόρειο Αμερική στο Consumer Electronics Show 2014 (CES).

Σχεδιασμένο στα στούντιο της εταιρείας στη Σεούλ και υπό την καθοδήγηση του Προέδρου & Υπεύθυνου Σχεδιασμού, Peter Schreyer, το KND - 7 έχει μήκος μικρότερο από τέσσερα μέτρα, οι πίσω πόρτες ανοίγουν σε αντίθετη κατεύθυνση από τις εμπρός επιτρέποντας την «πρόσβαση παντού», χωρίς παραδοσιακές κολώνες Β, παρέχοντας άριστη πρόσβαση στο πολυτελώς εξοπλισμένο εσωτερικό.

Εξωτερικά, το KND - 7 είναι κομψό και μικρό. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού δημιουργήθηκαν από τον Peter Schreyer το 2007 για το concept car ΚΙΑ Kee 2+2 και επανασχεδιάστηκαν σε μια νέα μορφή.

Το εμπρόσθιο μέρος του προσομοιάζει ένα ευρύ «χαμόγελο» γύρω από το «στόμα», ενώ υπάρχει μια «εσοχή» στην κορυφή του παρμπρίζ, ένα σχεδιαστικό στοιχείο που εμφανίζεται στο Optima, Sportage και το premium sedan Cadenza.

Το τελευταίο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό στη μάσκα της ΚΙΑ είναι ο χαμηλός σχεδιασμός της μάσκας που ενσωματώνει και την εισαγωγή αέρα του στροβιλοσυμπιεστή του.

Το KND - 7 διαθέτει κινητήρα GDI 1,6 λίτρων (άμεσου ψεκασμού βενζίνης) υπερτροφοδοτούμενο, που παράγει 201 ίππους.