LIVE: To Piech Mark Zero είναι ένα πολύ όμορφο ηλεκτρικό GT


Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που παρουσιάζει στο σαλόνι της Γενεύης η νεοσύστατη Piech Automotive, η οποία ανήκει στον γιο του Ferdinand Piech.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/3/2019

Σχεδιαστικά το Mark Zero είναι πολύ όμορφο με το μπροστινό μέρος να ξεχωρίζει από το μακρύ ρύγχος, τους οβάλ προβολείς και την μεγάλη μάσκα που παραπέμπει ολίγον σε βρετανικά πρότυπα. Το πίσω μέρος είναι εξίσου εντυπωσιακό όπου την παράσταση κλέβουν τα φαρδιά καπούλια και τα στενά φωτιστικά σώματα.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.432 mm και όπως βλέπετε μιλάμε για ένα διθέσιο κουπέ. Αξιοσημείωτο είναι πως η εταιρία κάνει λόγο για μια προσαρμόσιμη πλατφόρμα που μπορεί να δεχτεί οπουδήποτε σύστημα πρόωσης: συμβατικό, ηλεκτρικό, υβριδικό, plug-in υβριδικό, fuel-cell.

Στην Γενεύη το concept που παρουσιάστηκε έχει άγνωστης χωρητικότητας μπαταρία με την αυτονομία να φτάνει τα 500 km. Φορτίζει στο 80% μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, φυσικά σε σούπερ ταχυφορτιστή. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η μπαταρία είναι νέου τύπου και ελαφριά ώστε να εξοικονομούνται περίπου 200 kg και το απόβαρο να μην ξεπερνά τα 1.800 kg.

Για την κίνηση του Mark Zero υπάρχουν τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ένας 204 PS στον μπροστινό άξονα και δύο στους πίσω τροχούς των 150 kW έκαστος. Έτσι, η συνολική ισχύς ξεπερνά τα 600 άλογα με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 3,2 sec και την τελική να φτάνει τα 250 km/h. Και δεν κρύβουμε πως θα θέλαμε να δούμε αυτό το κουπέ στους δρόμους…