Νέα Skoda Fabia: πλήρης ανανέωση για το δημοφιλές supermini


Η SKODA FABIA, ΣΤΗΝ 3Η ΠΛΕΟΝ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ MONTE CARLO. ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ «ΠΡΟΙΚΑ» ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ 4.000.000 FABIA ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΛΑΝΣΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΤΟ 1999, Η ΝΕΑ FABIA, ΣΕ HATCHBACK ΚΑΙ COMBI ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ 10.980 ΕΥΡΩ.

  • 5/11/2018

Στις παραδοσιακές αξίες της μάρκας και του μοντέλου ειδικότερα, (αξιοπιστία, ευρυχωρία και value for money), έρχονται να προστεθούν το design, η τεχνολογία παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας και σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας. Εμπρός ξεχωρίζει η νέα μάσκα με κάθετες ράβδους και τα επανασχεδιασμένα φώτα και ο – επίσης νέος – προφυλακτήρας με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης. Για πρώτη φορά η Skoda Fabia διατίθεται προαιρετικά με προβολείς LED ενώ τα φώτα ημέρας είναι LED και στο βασικό εξοπλισμό. Νέα πίσω φώτα LED είναι επίσης προαιρετικά,  ενώ διατίθενται και ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης. Οι επιλογές εξατομίκευσης είναι πολυάριθμες ενώ διατίθενται 15 εξωτερικά χρώματα καθώς και το σχήμα ColourConcept για νεανικές διχρωμίες.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ         
Το εσωτερικό συνδυάζει λειτουργικότητα με αναβαθμισμένη ποιότητα. Νέες επενδύσεις καθισμάτων, κόκκινες ραφές, σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι, πεντάλ σε σχεδίαση αλουμινίου, σπορ σασί, επιλογή δυο διακοσμητικών επενδύσεων για το ταμπλό, μαύρο εσωτερικό και πάνελ θυρών με κόκκινες ραφές στα υποβραχιόνια είναι μερικές μόνο από τις νέες επιλογές. Τα όργανα στο ταμπλό είναι επίσης ανανεωμένα, ενώ εργονομικά το αυτοκίνητο είναι καλύτερο. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις της με μήκος 3.997 mm και μεταξόνιο 2.470 mm, η Skoda Fabia προσφέρει ευρυχωρία για έως πέντε άτομα.

Η έκδοση Hatchback προσφέρει χωρητικότητα χώρου αποσκευών στα 330 λίτρα (μπορεί να αυξηθεί έως 1.150 λίτρων). Η Skoda Fabia combi με μήκος 4.262 mm προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία της και έχει χωρητικότητα από 530 έως και 1.395 λίτρα. Η ανανεωμένη Skoda Fabia εντυπωσιάζει επίσης με την επένδυση διπλής όψης του χώρου αποσκευών: μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από την ανάγλυφη πλευρά της είτε από την άλλη πλευρά που καθαρίζεται πιο εύκολα. Η Skoda Fabia προσφέρει επίσης μια βάση για tablet και δυο θύρες USB στον πίσω χώρο για τη φόρτιση smartphone ή άλλων συσκευών. Η Skoda Fabia Combi έχει τώρα έναν αφαιρούμενο φακό LED στον χώρο αποσκευών που φορτίζεται αυτόματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ        

Οι κινητήρες MPI έχουν δεχθεί αλλαγές με τα ακροφύσια ψεκασμού καυσίμου να διασφαλίζουν τώρα πιο αποτελεσματικό ψεκασμό του καυσίμου. Αλλαγές έγιναν στον αισθητήρα οξυγόνου για καλύτερη αναλογία καυσίμου-αέρα. Με άμεσο ψεκασμό ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 55 kW (75 PS). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 MPI των 75 PS είναι 4,8 l ανά 100 km (110 g CO2/km).

Οι κινητήρες TSI  εκτός από το σύστημα εξαγωγής που περιλαμβάνει τον υπερσυμπιεστή, το σύστημα λαδιού και το σύστημα ψύξης τροποποιήθηκαν ενώ έγιναν πιο ανθεκτικοί στη θερμότητα, χάρη στη χρήση νέων υλικών. Τα ηλεκτρονικά συστήματα των κινητήρων προσαρμόστηκαν και τώρα χρησιμοποιείται φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων. Οι κινητήρες TSI αποδίδουν 70 kW (95 PS) και 81 kW (110 PS). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου της Skoda Fabia Combi με 1.0 TSI με 95 PS είναι 4,5 l ανά 100 km (103 g CO2/km).

Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 TSI με 110 PS και 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι 4,6 l ανά 100 km (105 g CO2/km). Στο βασικό εξοπλισμό της Skoda Fabia περιλαμβάνεται μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Ο πιο ισχυρός κινητήρας 1.0 TSI με 81 kW (110 PS) διατίθεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στον βασικό εξοπλισμό και προαιρετικά με 7-τάχυτο DSG.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η γκάμα του εξοπλισμού ασφαλείας μπορεί να επεκταθεί με τον προαιρετικό Προσαρμοστικό Έλεγχο Σταθερής Ταχύτητας, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης, Front Assist με ενσωματωμένη λειτουργία φρένου ανάγκης City, ανίχνευση κόπωσης (ειδοποίηση οδηγού), υποβοήθηση φώτων και βροχής, περιοριστή ταχύτητας και έλεγχο συγκράτησης σε ανηφόρα. Τρία ακόμα συστήματα υποβοήθησης – Ανίχνευση τυφλών σημείων, ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας και αυτόματη υποβοήθηση φώτων – είναι τώρα διαθέσιμα στην Skoda Fabia για πρώτη φορά.

Σε επίπεδο υπάρχει επιλογή τεσσάρων ηχοσυστημάτων και συστημάτων infotainment. Ακόμα και το βασικό ηχοσύστημα, προσφέρει διεπαφές USB και καρτών SD. Το σημαντικό είναι ότι επιτρέπεται η χρήση εφαρμογών smartphone στην οθόνη του συστήματος Infotainment ενώ προσφέρεται και Bluetooth  ή Wi-Fi hotspot. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για τη νέα Skoda Fabia έχουν ως εξής: