Nissan Pulsar (VIDEOS)


O νέος αντίπαλος του Golf!

 
  • 2/10/2014

Στο Σαλόνι του Παρισιού, η Nissan παρουσιάζει το νέο της μικρομεσαίο, το ολοκαίνουριο Pulsar, που θα σταθεί ευθέως απέναντι στο Golf.

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας λοιπόν στην κλασική κατηγορία των μικρομεσαίων, η Nissan επιστρέφει με μία νέα δημιουργία στην κατηγορία C η οποία όμως αντί για Almera θα ονομάζεται πλέον Pulsar (όπως ονομαζόταν και το προηγούμενο μικρομεσαίο στις αγορές της Ασίας και Αυστραλίας, αλλά και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες). Αυτό που βλέπετε λοιπόν είναι το νέο Pulsar, το οποίο θα σταθεί άμεσα απέναντι στην Ευρώπη σε μοντέλα όπως το Ford Focus, Opel Astra, Renault Megane και φυσικά το VW Golf.

Όπως είπαμε, παρότι αντικαθιστά το Almera του οποίου η παραγωγή σταμάτησε πίσω στο 2006, το νέο... Almera θα ονομάζεται Pulsar σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με κομψή και αρκετά δυναμική εμφάνιση, το νέο μικρομεσαίο της Nissan υιοθετεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της ιαπωνικής φίρμας, την πρωτοποριακή ευρυχωρία για την κατηγορία C και όλα τα κατάλληλα όπλα, ώστε να σταθεί επάξια απέναντι στον ισχυρότατο ευρωπαϊκό και όχι μόνο ανταγωνισμό στην κατηγορία. Όπως είναι φανερό, η σχεδίαση συνδυάζει πάρα πολλά στοιχεία και λεπτομέρειες από τα ολοκαίνουρια Qashqai, X-Trail και ΝΟΤΕ, ενώ το νέο οικογενειακό hatchback που ακούει στο όνομα Pulsar διαθέτει συνολικά και αρκετά δυναμική εικόνα.



Οι τεχνολογίες του Nissan Pulsar

Το νέο Pulsar είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από προσβάσιμες και χρήσιμες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης. Το γνώριμο πλέον, προηγμένο σύστημα ασφαλείας Safety Shield της Nissan, που αποτελείται από μια παλέτα συστημάτων και τεχνολογιών που συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν ένα πλήρες και  ολοκληρωμένο «δίχτυ ασφαλείας» για τον  οδηγό και τους επιβάτες, δεν θα μπορούσε να λείπει από το νέο Pulsar. Μεταξύ των συστημάτων που προσφέρονται στο νέο Pulsar είναι το Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Forward Emergency Braking), το Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection), η Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning).

Επιπλέον, το Pulsar διαθέτει το δεύτερης γενιάς σύστημα NissanConnect, συνοδευόμενο από μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως πλήρη συνδεσιμότητα με smartphones, το Google ® Send- to-Car, αλλά και πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία από χρήσιμες και ενημερωτικές εφαρμογές.

Μια ακόμη προηγμένη τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί στο σχεδιασμό του Pulsar είναι οι προβολείς LED. Έχοντας ήδη υιοθετηθεί στο νέο QASHQAI, τα διακριτικά LED εμπρός φώτα του Pulsar παράγουν ένα ευκρινές, λευκό φως, ενώ έχουν και το πρόσθετο πλεονέκτημα της κατανάλωσης κατά 50 τοις εκατό λιγότερης ενέργειας, σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες.

Τα μηχανικά σύνολα

Το Nissan Pulsar, κινείται από 2 κινητήρες turbo που συνδυάζουν στο βέλτιστο βαθμό την απόδοση και την οικονομία. Συγκεκριμένα, ο 1,2 λίτρων DIG-T κινητήρας βενζίνης, αποδίδει ισχύ 115 PS, ενώ το μηχανικό σύνολο πετρελαίου των 1,5 λίτρων dCi παράγει 110 PS και 260 Nm μέγιστης ροπής. Στις αρχές του 2015 το νέο Nissan Pulsar θα εξοπλίζεται και με ένα 1.6 DIG-T με 190 ίππους.

Συνεχίζοντας την φιλοσοφία του downsizing της Nissan, οι κινητήρες του νέου Pulsar είναι αφενός υψηλής απόδοσης, αφετέρου διακρίνονται για τις χαμηλές εκπομπές CO2 που βρίσκονται κάτω από 95 gr/km. Το Pulsar θα προσφέρεται επίσης και σε εκδόσεις, με το αυτόματο κιβώτιο XTRONIC της Nissan. Το XTRONIC,  συνδυάζει το τερπνό μετά του ωφελίμου, δηλαδή εξαιρετικά ομαλή κύλιση με ήπια οδήγηση, αλλά και άμεση απόδοση κατά τη διάρκεια οδήγησης με υψηλές επιταχύνσεις.

Νέα πρότυπα στο χώρο της καμπίνας

Χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία του (2.700 mm) και την έξυπνη διάταξη, το  Pulsar προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω  επιβατών αλλά και στο ύψος των ώμων, σε σχέση με τα μοντέλα του ανταγωνισμού. Στην πραγματικότητα, με 692 mm ωφέλιμο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, το Pulsar είναι πιο ευρύχωρο και από αρκετά μοντέλα της κατηγορίας  D.

Παρ 'όλα αυτά, το Pulsar παραμένει αρκετά compact σε διαστάσεις με το μήκος του να είναι στα 4.385 mm, γεγονός που το καθιστά εύκολο στο παρκάρισμα σε στενό αστικό περιβάλλον.

Το «δανεισμένο» σχεδιαστικό DNA από τα QASHQAI και X-TRAIL, συνεχίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στο εσωτερικό του νέου Pulsar. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Nissan η απόλυτη, premium προσέγγιση συνεχίζεται και στο εσωτερικό του Pulsar, όπου η υψηλή ποιότητα των υλικών, o σαφής προσανατολισμός στο σχεδιασμό, αλλά και ο υψηλός εξοπλισμός του, το κατατάσσουν σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από την κατηγορία του.