Οι Jaguar και Land Rover δεν θα είναι στην Έκθεση της Γενεύης


Oι κατασκευαστές που δεν θα δώσουν το παρόν στην επόμενη μεγάλη έκθεση, αυτή της Γενεύης, γίνονται όλο και πιο πολλοί.

  • 5/12/2018

Το ότι οι παραδοσιακές εκθέσεις αυτοκινήτων περνούν μια περίοδο κρίσης η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε έναν επανασχεδιασμό τους και ίσως και σε αλλαγή του χρόνου τέλεσης κάποιων από αυτές, είναι ένα γεγονός που δεν χωρά αμφισβήτηση.

Ειδικά από τη στιγμή που πολλές από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που παλαιότερα δεν απουσίαζαν από καμία τέτοια διοργάνωση, επανεξετάζουν τις παρουσίες τους. Έτσι στην επόμενη χρονικά μεγάλη έκθεση της Γενεύης η Ford θα είναι απούσα, μιας και ο προγραμματισμός παρουσίασης των νέων της μοντέλων δεν συμπίπτει με το χρόνο τέλεσης της έκθεσης στις αρχές Μαρτίου.

Απούσα θα είναι και η Volvo, η οποία πιστεύει πως είναι πιο αποτελεσματικό το να διοργανώνει τις δικές της εκδηλώσεις για την προώθηση των καινούργιων της μοντέλων, ενώ στη λίστα των απουσιών προστέθηκαν τελευταία και Jaguar με τη Land Rover.

Οι δύο βρετανικές εταιρείες του ομίλου Tata είναι γεγονός πως δείχνουν να πιέζονται, βλέποντας τις παγκόσμιες πωλήσεις τους για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2018 να έχουν μειωθεί κατά 4,0%, στις 492.388 μονάδες.

Το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι όμως ότι οι πωλήσεις τους στην Κίνα μειώθηκαν τον Οκτώβριο κατά 49%. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τις δύο εταιρείες να ανακοινώσουν επίσημα πως επανεξετάζουν τις δραστηριότητες τους στη συγκεκριμένη αγορά και πως θα προσπαθήσουν να πετύχουν μια ισορροπία μεταξύ παραγωγής και ζήτησης.