Περισσότερα για την Aston Martin Valkyrie


Η παραμικρή λεπτομέρεια και το κάθε στοιχείο για το βρετανικό hypercar έχει πάντα μια θέση στην επικαιρότητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/11/2018

Αυτή την φορά τα νέα στοιχεία επικεντρώνονται σε τρεις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που μας δείχνουν το αμάξωμα και το εσωτερικό. Όπως βλέπετε το αμάξωμα με το γαλάζιο και μαύρο χρώμα είναι σαφώς πιο όμορφο από εκείνο της McLaren Speedtail. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η αλκαντάρα πάνω στα εντυπωσιακά μπάκετ καθίσματα ενώ πίσω από το αγωνιστικό αλά F1 βολάν βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων. Πιο δεξιά ο οδηγός έχει στην διάθεση του κάποιες οθόνες για να πληροφορείται με ότι χρειάζεται στην πίστα ή εκτός αυτής.

Όπως έχουμε γράψει την αεροδυναμική έχει επιμεληθεί ο Andrian Newey με το downforce να ξεπερνά τους 1,8 tn με ταχύτητα κοντά στην τελική. H επιλογή του V12 έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, με τον Newey να δηλώνει ότι αρχικά κοιτούσαν για έναν V6, όμως με την προσθήκη των intercoolers και των διαφόρων εξαρτημάτων, το πλεονέκτημα σε βάρος εξανεμιζόταν.

H Cosworth είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες πως είναι ιδιαίτερα περήφανη για τον V12 των 6,5 lt που θα έχει η Aston Martin Valkyrie τονίζοντας πως θα είναι ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός κινητήρας που θα υπάρχει σε αυτοκίνητο παραγωγής. Πάντως αυτή θα είναι η ισχύς μαζί με το υβριδικό σύστημα που έχει επιμεληθεί η κροατική Rimac.

Έτσι, παραμένει ακόμη άγνωστη η ακριβής και «καθαρή» ισχύ του V12 που θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων το οποίο θα κατασκευάζει η Ricardo (η ίδια εταιρία προμηθεύει με μοτέρ την McLaren και με κιβώτια την Bugatti). Η συνολική παραγωγή προβλέπει 150 Valkyrie και ακόμη 25 για χρήση στην πίστα.