Πρώτη φωτογραφία για το ευρωπαϊκό SsangYong Korando


Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Korando θα έχει και ηλεκτρική έκδοση έτσι ώστε η κορεατική εταιρία να πετύχει χαμηλότερο μέσο όρο εκπομπής ρύπων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/2/2019

Νωρίτερα σας είχαμε αποκαλύψει τη νέα γενιά Korando και μερικές μέρες πριν το σαλόνι της Γενεύης η SsangYong έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης. Όπως μπορούμε να δούμε δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές και σχεδιαστικά το νέο Korando έχει επιρροές από το πρωτότυπο SIV-2 που είχε παρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια ξανά στην ελβετική έκθεση.

Η εμφάνιση του αμαξώματος είναι ισορροπημένη και συμπαθητική όταν το μήκος φτάνει τα 4.410 mm, το πλάτος τα 1.830 mm και το ύψος τα 1.675 mm. To μεταξόνιο είναι στα 2.650 mm. Στο εσωτερικό βλέπουμε ένα σύγχρονο τεχνολογικά ταμπλό με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25’’ και μία οθόνη αφής στο μέσο διαγώνιου 9,0’’.

H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει ένα νέο τετρακύλινδρο turbo βενζίνης στα 1.500 cc και έναν αναβαθμισμένο diesel στα 1.600 cc. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η ονομαστική ισχύς των δύο μηχανικών συνόλων. Πάντως είναι σίγουρη μια ηλεκτρική έκδοση που θα λανσαριστεί το 2020 με την τετρακίνηση να συνθέτουν πιθανότατα από ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε άξονα.