Τα αστέρια του Los Angeles


Audi e-tron GT, νέα Porsche 911, BMW X7, BMW Σειρά 8 Cabriolet, Mazda3 και KIA Soul. Ποια άλλα νέα μοντέλα θα παρελάσουν στις ακτές του Ειρηνικού;

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/11/2018

Το LA Auto Show έχει πολλές ενδιαφέρουσες πρεμιέρες και το 2018! Η δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στις ΗΠΑ επικεντρώνεται παραδοσιακά σε cabriolet και σπορ αυτοκίνητα.

Τα νέα αυτοκίνητα στο LA

Η Porsche θα αποκαλύψει τη νέα γενιά (992) της 911 στο Los Angeles. Το πολυτελές SUV X7 και τη Σειρά 8 Cabriolet θα παρουσιάσει η BMW. Πρεμιέρα θα κάνει για λογαριασμό της Mazda το “3”, ενώ στο χώρο της Audi θα υπάρχει πιθανότατα το τετράθυρο coupe S7.

Ημερομηνίες λειτουργίας

Η πρώτη μέρα για τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι η 28η Νοεμβρίου. Από εκεί και πέρα, η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα και μέσω internet.

Τεχνολογικό συνέδριο στο πλαίσιο του LA Auto Show

Η έκθεση του Los Angeles ρίχνει μια ματιά στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας με ένα ειδικό τεχνολογικό συνέδριο. Το φάσμα των θεμάτων του περιλαμβάνει τομείς, όπως η ασφάλεια των οχημάτων, η IT-ασφάλεια σε αυτά, η αυτόνομη κίνηση, η συνδεσιμότητα και η ηλεκτροκίνηση. Οι σχετικές με το συνέδριο εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα έως τις 29 Νοεμβρίου 2018.

 

Audi e-tron GT

Η Audi σκοπεύει με το e-tron GT να φέρει στην αγορά ένα αυθεντικό Gran Turismo, που βασίζεται στην πλατφόρμα της Porsche Taycan. Στο LA Auto Show θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο, το οποίο θα δίνει μια γεύση από το μοντέλο παραγωγής. Η ύπαρξη του τελευταίου έχει επιβεβαιωθεί από την Audi και αναμένεται στις αγορές το 2020. Όπως και το Mission E, θα είναι ισχύος περίπου 600 PS και με μία φόρτιση θα έχει αυτονομία 500 km.

Audi S7

Η Audi θα εκμεταλλευτεί την έκθεση για την παρουσίαση του S7, της σπορ εκδοχής του πεντάθυρου coupe, που ήδη διανύει τα απαιτούμενα χιλιόμετρα των δοκιμών του. Συνολικά, πάντως, οι σχεδιαστές της Audi δείχνουν πως έμειναν συγκρατημένοι. Απλώς, οι εισαγωγές αέρα μπροστά και οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης κάνουν το S7 να διαφέρει εμφανισιακά από το Α7. Γιατί δεν είναι αυτό το μοντέλο εμφανισιακά πιο ακραίο; Γιατί, πάντα, έπειτα από ένα S-κάτι ακολουθεί ένα RS-κάτι. Πάντως, κάτω από το μπροστινό καπό του S7 θα βρίσκεται ο γνωστός από το RS5 V6 των 2,9 lt. με τα σχεδόν 460 PS.

BMW X7

Η BMW X7 γιορτάζει στο Los Angeles την πρεμιέρα της. Το πολυτελές SUV θα έρθει βέβαια και στην Ευρώπη, αλλά η πιο «καυτή» αγορά γι’ αυτό είναι η αμερικανική. Με μήκος 5,15 m είναι μακρύτερο κατά πάνω από 20 cm από την X5. Η πρόσοψη της X7 κυριαρχείται από τα συνηθισμένα «νεφρά», των οποίων οι διαστάσεις είναι τεράστιες. Η παλέτα των κινητήρων στην Ευρώπη θα αποτελείται από τρίλιτρους, εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες με ισχύ από 265 (xDrive30d) έως 400 PS (M50d). Σε άλλες αγορές το μεγάλο SUV θα εφοδιάζεται και με τον V8 bi-turbo των 462 PS.

BMW Σειρά 8 Cabriolet

Ντεμπούτο και για την ανοικτή Σειρά 8 στο LA. Από τότε που η BMW σταμάτησε να παράγει τη Σειρά 6 Cabriolet, από την γκάμα της έλειπε ένα μεγάλο sport cabriolet. Το κενό θα καλύψει η open air εκδοχή της Σειράς 8, που αναμένεται να διατίθεται διεθνώς από το Μάρτιο του 2019. Η υφασμάτινη οροφή της θα ανοίγει με ταχύτητα έως και 50 km/h σε μόνο 15 sec. Εμφανισιακά, η Σειρά 8 Cabrilolet δε διαφέρει σχεδόν καθόλου από τη Σειρά 8 Coupe. Με την έναρξη των πωλήσεων οι Βαυβαροί θα διαθέτουν δύο κινητήρες: τον V8 των 4,4 lt. με τα 530 PS στην M850i και τον εξακύλινδρο diesel της M840d με τα 320 PS. Αμφότερες οι εκδόσεις θα είναι τετρακίνητες, οι δε τιμές θα ξεκινούν στο εξωτερικό από τα 110.000 ευρώ.

Jeep Scrambler

Η Jeep θα παρουσιάσει στην καλιφορνέζικη έκθεση το Scrambler. Το pick-up μοντέλο βασίζεται στο επιμηκυμένο σασί του Wrangler Unlimited, μοντέλο στο οποίο θα μοιάζει πολύ το Scrambler. Σε κάθε περίπτωση, το νέο μοντέλο θα είναι σαφώς μικρότερο του Dodge Ram 1500. Για λόγους περιορισμού του βάρους οι Αμερικανοί έχουν χρησιμοποιήσει άφθονο αλουμίνιο. Κάτω από το καπό θα πάρει θέση ο γνωστός V6 Pentastar, ο οποίος θα συνδυαστεί με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Πάντως, είναι πιθανό να δούμε εναλλακτικά και έναν diesel. Όλα θα κριθούν στις αρχές του 2019, όταν το Scrambler θα ντεμπουτάρει στην αμερικανική αγορά.

KIA Soul

Η KIA θα παρουσιάσει στο LA Auto Show τη νέα γενιά του Soul. Στην αμερικανική μεγαλούπολη θα εμφανιστεί, μάλιστα, η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του, η EV. Η νέα γενιά του crossover θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Hyundai Kona. Κάτω από το μπροστινό καπό θα τοποθετηθούν οι τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι κινητήρες του Kona, από την ηλεκτροκίνητη έκδοση του οποίου θα πάρει τον κινητήρα και το αντίστοιχο Soul. Στο E-Kona η ισχύς είναι 204 PS, ενώ η μπαταρία των 64 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 480 km.

Mazda3

Η Mazda θα αποκαλύψει στην έκθεση του LA τη νέα γενιά του Mazda3, του οποίου η σχεδίαση δε θα απέχει πολύ από αυτήν του πρωτοτύπου KAI Concept, που παρουσιάστηκε το 2017 στο Tokyo. Το μικρομεσαίο μοντέλο θα διαθέτει μια πραγματική καινοτομία κάτω από το μπροστινό καπό της, καθώς θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής με αυτοαναφλεγόμενο βενζινοκινητήρα. Το μηχανικό σύνολο, ισχύος 190 PS, θα συνδυάζει την ισχύ και την ευστροφία ενός κινητήρα βενζίνης με τη χαμηλή κατανάλωση ενός diesel, αφού θα «καίει» έως και κατά 30% λιγότερο.

Porsche 911 (992)

Η Porsche είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει στο Los Angeles τη νέα γενιά της 911, που είναι γνωστή και με τον κωδικό 992. Η σχεδίαση του γερμανικού coupe, πάντως, είναι περισσότερο μια εξέλιξη παρά μια επανάσταση, καθώς δεν προβλέπεται κάτι το εξαιρετικά πρωτοποριακό ή διαφορετικό. Τα μπροστινά φτερά θα είναι μεγαλύτερα και θα περιβάλλουν τα φωτιστικά σώματα. Επιπλέον, η νέα 911 θα έχει μεγαλύτερο πλάτος. Οι γνωστές χειρολαβές στις πόρτες θα αντικατασταθούν από κλαπέτα. Στο πίσω μέρος θα τοποθετηθεί μια λωρίδα φωτισμού απ’ άκρη σ’ άκρη. Επίσης, η πινακίδα κυκλοφορίας θα μετακομίσει χαμηλότερα, η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και οι πλευρικές έξοδοι του αέρα έχουν ένα μαύρο περίβλημα. Σε ό,τι αφορά την γκάμα των κινητήρων, φαίνεται ότι η Porsche θα τοποθετήσει στη νέα 911 αποκλειστικά turbo εξακύλινδρους κινητήρες. Ωστόσο, η σπορτίφ έκδοση GT3 θα συνεχίσει να εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο.

VW Beetle Final Edition

Αν και στην εικόνα μας εμφανίζεται το «κανονικό» Beetle, η Volkswagen αναμένεται να παρουσιάσει στο Los Angeles την τελική έκδοσή (final edition) του. Τελική; Ναι, καθώς ο... «Σκαραβαίος», εξαιτίας των περιορισμένων πωλήσεων, θα βγει το καλοκαίρι του 2019 εκτός προγράμματος των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας. Η ειδική έκδοση με αφορμή τη λήξη της παραγωγής θα διαφέρει οπτικά αρκετά από το μοντέλο, που γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.