Το ανανεωμένο Kia Niro θα είναι στην Γενεύη


Το φρεσκαρισμένο Niro θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην ελβετική έκθεση και δίπλα στο ηλεκτρικό Soul.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/2/2019

Δυναμικό παρόν θα δώσουν φέτος οι Κορεάτες στη Γενεύη παρουσιάζοντας το νέο ηλεκτρικό e-Soul και μαζί το ανανεωμένο Niro. Το γνωστό υβριδικό και plug-in υβριδικό της Kia που μπορεί στην χώρα μας να μην διατίθεται, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες «πράσινες» επιλογές.

Πλέον το Niro αποκτά ένα πιο φρέσκο παρουσιαστικό με σημαντικές αλλαγές στα σημεία, επανασχεδιασμένους προβολείς και προφυλακτήρες, νέα LED ημέρας, νέες επιλογές στις βαφές, νέας σχεδίασης ζάντες κ.α. Στο εσωτερικό συναντάμε ακόμη πιο «χτυπητές» αλλαγές (αναμένονται σχετικές φωτογραφίες).

Συγκεκριμένα, το ταμπλό έχει πιο ποιοτικά και μαλακά υλικά, όπως ισχυρίζεται η εταιρία. Οι επιλογές συνδεσιμότητας έχουν διευρυνθεί χάρη στο νέο UVO Connect, το μηχανικό χειρόφρενο έχει αντικατασταθεί από ηλεκτρικό, στο τιμόνι υπάρχουν paddles για αλλαγές του διπλόδισκου κιβωτίου 6 σχέσεων. Η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων φτάνει από τις 8 στις 10,25 in ενώ αυτή στον πίνακα οργάνων από τις 4,2 ανεβαίνει στις 7,0 in.

Πλουσιότερος είναι και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας με νέα συστήματα υποβοήθησης και προαιρετικά τα stop and go (ενεργητικό cruise control) και σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας. Το Kia Niro προσφέρεται με βενζινοκινητήρα 1.6 με μπαταρία 1,56 kWh στο απλό υβριδικό και με μεγαλύτερη 8,9 kWh στο plug-in.