Το Cupra Formentor είναι ένα πολύ ενδιαφέρον crossover


Η CUPRA ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: CUPRA
  • 22/2/2019

Το σπορ σήμα της Seat έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το πολύ όμορφο Formentor που θα κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι της Γενεύης. Οι σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο 20V20 είναι εμφανείς με την εμπρός μάσκα να μας παραπέμπει στο Taracco.

Προς τα πίσω η οροφή σβήνει όμορφα ώστε να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός κουπέ. Αξιοπρόσεχτα είναι τα αεροδυναμικά ανάγλυφα που προεξέχουν στις τελευταίες κολόνες, ενώ το πίσω μέρος έχει μία πτέρυγα ψηλότερα και δύο διπλές απολήξεις χαμηλότερα.

Στο εσωτερικό υπάρχει Cupra αέρας με το χαρακτηριστικό κοφτό τιμόνι, ενώ σημαντική λεπτομέρεια αφορά στην αντικατάσταση του επιλογέα κίνησης από έναν διακόπτη. Στο μέσο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη touch-screen διαγώνιου 10’’ και μπροστά από τον οδηγό ένας φουλ ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία αλλά γνωρίζουμε πως το σύστημα πρόωσης είναι plug-in υβριδικό με ισχύ στα 245 PS. Συνδυάζεται με κιβώτιο DSG (δεν αναφέρεται αν υπάρχει τεχνητή τετρακίνηση με πίσω ηλεκτροκινητήρα), ενώ υπάρχει δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για έως περίπου 50 km. Περισσότερα στοιχεία θα γίνουν γνωστά με την αποκάλυψη του μοντέλου.