TO GFG Kangaroo είναι ηλεκτρικό με 490 άλογα (video)


Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο του πατέρα και γιού Giorgetto & Fabricio Giugiaro που θα κάνει ντεμπούτο στο σαλόνι της Γενεύης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/3/2019

Παλιότερα γνωρίζαμε τον πασίγνωστο σχεδιαστή μέσα από την Italdesign Giugiaro που είχε παρουσιάσει και το πολύ ενδιαφέρον Parcour. Πλέον αυτά ανήκουν στο παρελθόν και στη νέα του εποχή το στούντιο μετονομάστηκα σε GFG και παρουσιάζει ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τετρακίνηση και ενεργητική τετραδιεύθυνση.

Πέρα από την ευφάνταστη σχεδίαση το δεύτερο concept που παρουσιάζει η GFG (πέρυσι ξανά στην ελβετική έκθεση είχε παρουσιασθεί το Sibylla) έχει και μια ενδιαφέρουσα ονομασία καθώς ονομάζεται Kangaroo. Ίσως επειδή υπάρχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση σε τρεις θέσεις: Racing (140 mm απόσταση από το έδαφος), Road (190 mm) και Off-Road (260 mm).

Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει ένα ζευγάρι από ηλεκτροκινητήρες όπου ο καθένας αποδίδει 245 PS (ή 490 PS συνολικά και συνδυαστικά). Υπάρχει μια μεγάλη μπαταρία 90 kWh που προσφέρει αυτονομία έως 450 km, όπως ισχυρίζεται η GFG.

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία στηρίζεται το Kangaroo έχει εξελιχθεί με την CH Auto. Μάλιστα η εταιρία περιγράφει περιέργως το όλο concept ως ένα Hyper SUV που μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,8 sec με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 km/h.