To Hyundai Palisade είναι το μεγαλύτερο όλων (video)


Αυτό είναι το μεγαλύτερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η κορεατική εταιρία και που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Los Angeles.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/11/2018

Το Palisade είναι η πρώτη προσπάθεια της Hyundai να μπει στα πολύ μεγάλα SUV, σε αυτά δηλαδή που αρέσκονται οι Βορειοαμερικάνοι (και όχι μόνο). Για να έχετε μια εικόνα κρατήστε πως το μήκος φλερτάρει με τα πέντε μέτρα και για την ακρίβεια φτάνει τα 4,98 με το πλάτος στα 1.976 mm και το ύψος στα 1.750 mm. Σχεδιαστικά το Palisade έχει ότι χρειάζεται για να τοποθετηθεί από πλευράς όγκου και απέναντι στην G-Class.

Παράλληλα το τεράστιο μεταξόνιο των 2.900 mm προφανώς και προμηνύει αχανείς χώρους με την Τρίτη σειρά να είναι ηλεκτρικά αναδιπλούμενη. Το εσωτερικό είναι ίσως το πιο σύγχρονο και πολυτελές που έχουμε δει σε Hyundai με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων (προαιρετικός και φαίνεται στο βίντεο) και μια κεντρική οθόνη αφής 10,25 in. Επίσης η οριζοντιωμένη κεντρική κονσόλα προσθέτει μία διαφορετικότητα που είναι τόσο αναγκαία στις μεγάλες κατηγορίες.

Το οκταθέσιο Palisade έχει τετρακίνηση HTRAC με τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Smart, Snow) και δυνατότητα lock, όταν την ροπή μεταφέρει ένα αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις. Η ισχύς προέρχεται από έναν V6 των 3,8 lt που αποδίδει 295 PS/6.000 rpm και 335 Nm ροπής. Η διάθεση του ξεκινά από το καλοκαίρι του 2019 και θα περιοριστεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής και σε άλλες εκτός Ευρώπης.