To ηλεκτρικό Audi E-Tron quattro θα πωλείται από το φθινόπωρο


Ενδιαφέρον είναι πως οι αντιπροσωπείες της Audi στη Νορβηγία, στη χώρα που πρωτοπορεί στην Ευρώπη σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση, δέχονται ήδη παραγγελίες με μια προκαταβολή λίγο υψηλότερη από 2.000 ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/3/2018

Το SUV που ήταν παρόν στο περίπτερο της Audi στο Σαλόνι της Γενεύης είναι το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας και παρά το έντονο καμουφλάζ του είναι σχεδόν έτοιμο. Τόσο έτοιμο που οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο ή αμέσως μετά. Σε μια τιμή που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί αλλά αναμένεται να είναι στα επίπεδα των 80.000 ευρώ.

Αισθητικά το E-Tron quattro μοιάζει με το Q5, το μήκος του φτάνει τα 4,88 m και διαθέτει τα οπτικά στοιχεία αναγνώρισης της μάρκας. Όπως για παράδειγμα τη Singleframe μάσκα, η οποία είναι μερικώς κλειστή, μιας και δεν υφίστανται εδώ οι ίδιες ανάγκες ψύξης.

Ταυτόχρονα το μεγάλο μεταξόνιο των 2,91 m αλλά και ο μικρότερος όγκος των ηλεκτροκινητήρων (οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες στο δάπεδο) εξασφαλίζουν μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Ενδεικτικό είναι το μέγεθος του πορτμπαγκάζ, που κυμαίνεται από τα 615 έως και τα 1.725 lt, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων.

Η μπαταρία του E-Tron quattro, που όπως είπαμε είναι τοποθετημένη στο δάπεδο, είναι 95 kWh, ενώ κάποια επιπλέον ενέργεια προσφέρουν και τα φωτοβολταϊκά πάνελ που καλύπτουν την οροφή. Στο πρωτότυπο η αυτονομία έφτανε τα 500 km, ενώ οι δύο ηλεκτροκινητήρες -ένας σε κάθε άξονα ώστε να εξασφαλίζεται και το quattro- αποδίδουν συνδυαστικά 435 PS. Που στη λειτουργία Boost φτάνουν τα 503 PS. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,6 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 km/h.