Το Lexus LC Convertible θα είναι στο Detroit (video)


Πρόκειται για την ανοιχτή εκδοχή του ελκυστικού κουπέ LC που θα μπει στην παραγωγή το 2020.

  • 11/1/2019

Για την Lexus η βορειοαμερικανική αγορά παραμένει η σημαντικότερη και για αυτό σχεδόν σε κάθε αμερικανική έκθεση δίνει ένα δυναμικό παρόν. Αυτή την φορά με μια concept ανοιχτή εκδοχή του κουπέ LC που σχεδιαστικά δεν θα απέχει και πολύ από το μοντέλο παραγωγής που θα λανσαριστεί σε περίπου ένα χρόνο.

Η βασική διαφορά από το κουπέ εντοπίζεται στην αναδιπλούμενη οροφή που μαζεύεται στο πίσω μέρος όταν το βασικό καλούπι είναι ίδιο με του LC Coupe. Παρά ταύτα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τον τύπο της οροφής, αλλά πιθανότατα να είναι μαλακή (και όχι μεταλλική) ώστε να μειωθεί το κόστος και το συνολικό βάρος.

Εξωτερικά το βλέμμα καρφώνεται στην μεγάλη χαρακτηριστική μάσκα και στο πίσω μέρος με το κάπως ιδιαίτερο ανάγλυφο και τα μακριά «δάκρυα» των φωτιστικών σωμάτων. Στο εσωτερικό υπάρχει η ίδια 2+2 διάταξη με το ταμπλό να χαρακτηρίζεται από την μοντέρνα αισθητική της Lexus και την μακρόστενη touch-screen.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τις εκδόσεις κινητήρων αλλά λογικά η κορυφαία έκδοση θα εφοδιάζεται με τον γνωστό V8 χωρητικότητας 5,0 lt και τον υβριδικό V6 των 3,5 lt. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Detroit το πολυτελές σήμα της Toyota θα παρουσιάσει μία καυτή έκδοση RC F Track Edition του σπορ κουπέ της.