To Mini John Cooper Works ανανεώνεται και γίνεται πιο καθαρό


Μετά τις στάνταρ εκδόσεις του Mini σε facelift υποβάλλεται και το κορυφαίο John Cooper Works.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/12/2018

Ώρα ανανέωσης λοιπόν για το top Mini, το John Cooper Works, που στα πλαίσια της επίτευξης των ορίων των ρύπων θα αποκτήσει από την ερχόμενο Μάρτιο και ένα φίλτρο σωματιδίων ενσωματωμένο στην σπορ εξάτμισή του. Με την προσθήκη αυτή και άλλες επεμβάσεις θα καλύπτει πλέον την προδιαγραφή Euro 6d-TEMP.

Το ότι πλέον θα είναι πιο καθαρό δεν σημαίνει ότι θα γίνει και λιγότερο δυνατό -κάτι που είναι ο κανόνας. Έτσι ο turbo τετρακύλινδρος κινητήρας του των 2.000 cc θα εξακολουθεί να αποδίδει 231 PS και 319 Nm, που του εξασφαλίζουν ένα 0-100 km/h σε 6,3 sec για την κλειστή του εκδοχή και σε 6,6 sec για το cabrio με την ποιοτική μαλακή οροφή.

Σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων. Με το χειροκίνητο κιβώτιο η επίσημη μέση κατανάλωση είναι 6,9 lt/100 km, ενώ με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο των οχτώ σχέσεων κυμαίνεται από 6,4 έως και 6,5 lt/100 km. Οι αντίστοιχες εκπομπές CO2 είναι στην πρώτη περίπτωση από 161 έως και 162 gr/km και στη δεύτερη από 145 έως 146 gr/km.

Αισθητικά οι διαφοροποιήσεις περιορίζονται σε κάποιες αλλαγές στη μάσκα και στις ζάντες, μαζί με την προσθήκη των πίσω φώτων με το Union Jack, ενώ στο εσωτερικό πέρα από τις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στο σύστημα infotainment υπάρχει και βάση ασύρματης φόρτισης smartphones.