To νέο Audi RS Q3 θα έχει 400 PS


H ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ AUDI Q3 ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΠΟΡ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ RS, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 400 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/12/2018

Στις αρχές του 2019, ενδεχόμενα και στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, η Audi θα παρουσιάσει την κορυφαία εκδοχή του νέου της μικρομεσαίου SUV, του Q3. Πρόκειται δηλαδή για το νέο RS Q3, για το οποίο οι υπεύθυνοι της Audi Sport επέλεξαν να διατηρήσουν έναν από τους πιο ιδιαίτερους κινητήρες που είναι διαθέσιμοι σήμερα.

Ο λόγος για τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI, που στην προηγούμενη γενιά του γρήγορου SUV αποδίδει μέχρι και 367 PS. Στην καινούργια αναμένεται να αποδίδει 400 PS και 480 Nm, όσα αποδίδει δηλαδή και στο RS3, που κινείται από το ίδιο πεντακύλινδρο σύνολο.

Οπτικά η κορυφαία έκδοση του A3 θα ξεχωρίζει από το πιο επιθετικό εμπρός του μέρος με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα., ενώ πιο τονισμένα και φαρδιά θα είναι και τα φτερά. Στο πίσω μέρος θα υπάρχει διαχύτης, τετραπλές απολήξεις εξάτμισης και φυσικά ένα σπόιλερ οροφής.

Στο εσωτερικό θα ακολουθεί τη λογική των μοντέλων RS. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχουν λεπτομέρειες που θα τονίζουν τον πιο σπορ χαρακτήρα σε συνδυασμό με σπορ, μπάκετ καθίσματα. Ο πίνακας οργάνων θα είναι φυσικά ψηφιακός ενώ θα υπάρχει και οθόνη αφής 10,0 in στο μέσο του ταμπλό για το σύστημα infotainment.