Το νέο Audi SQ5 έχει τρίλιτρο diesel!


Όπως φαίνεται το SQ7 απέκτησε ένα αδερφάκι ίδιου «φύλλου» μιας και κάτω από το καπό του υπάρχει ένας αποδοτικός τρίλιτρος πετρελαιοκινητήρας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: AUDI
  • 21/2/2019

Η κορυφαία έκδοση του Audi Q5 αποδίδει 347 PS και 700 Nm με τον V6 να κρύβει πλήθος τεχνολογικών καινοτομιών. Η σημαντικότερη αφορά σε ένα πρόσθετο ηλεκτρικό συμπιεστή που λειτουργεί σε δευτερεύον κύκλωμα 48V και βοηθά στην εξάλειψη του lag στις χαμηλές rpm μιας και ψηλότερα υπάρχει ο κλασικός στροβιλοσυμπιεστής. Μία πατέντα που είχαμε δει για πρώτη φορά στον μεγαλύτερο V8 diesel του SQ7.

Η ροπή περνά μέσω του Tiptronic 8 σχέσεων στους τέσσερις τροχούς με το quattro να έχει κεντρικό διαφορικό και κατανομή 40/60 υπό κανονικές συνθήκες. Όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες έως το 70% μπορεί να περάσει στον μπροστινό άξονα, ενώ έως το 85% στον πίσω άξονα. Προαιρετικό είναι το Sport Differential, όπως η αερανάρτηση και η κρεμαγέρα Dynamic.

Από πλευράς επιδόσεων το νέο Audi SQ5 χρειάζεται μόλις 5,1 sec για να ολοκληρώσει την διαδικασία των 0-100 km/h με την τελική να περιορίζεται κλασικά στα 250 km/h. Από εκεί και πέρα την εμφατική εμφάνιση του SQ5 τονίζουν τα απαραίτητα αεροδυναμικά βοηθήματα, οι ζάντες 20 ή 21 ιντσών κ.α., ενώ όταν στο εσωτερικό υπάρχουν ανάλογου ύφους αναβαθμίσεις. Μικρή σημασία έχει με την εδώ υπερφορολόγηση, αλλά στην Γερμανία οι τιμές ξεκινούν από τις 67.750€.