To VW ID Buggy θα θέλαμε να το δούμε στους δρόμους


Αν και οι πιθανότητες της παραγωγής του είναι ελάχιστες το μεταμοντέρνο ID Buggy στέκεται στο επίκεντρο του φετινού σαλονιού της Γενεύης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/3/2019

Η Volkswagen μας δείχνει πως μπορεί να είναι ένα buggy του μέλλοντος και μάλιστα με roadster στιλ. Η σχεδίαση του αμαξώματος μας παραπέμπει στο αρχέτυπο μοντέλο και από τη μινιμάλ αισθητική του ξεχωρίζουν οι στρόγγυλοι προβολείς, τα πολλά πλαστικά, το roll-bar στο πίσω μέρος, οι 18άρες ζάντες, το ξεχωριστό πλαίσιο του παρμπρίζ, η απόσταση από το έδαφος στα 238 mm κ.α.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο bucket καθίσματα (με δυνατότητα 2 2 διάταξης) και φυσικά η καμπίνα είναι αδιάβροχη μιας και είναι εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα. Ο οδηγός κάθεται πίσω από ένα πολυγωνικό τιμόνι ντυμένο με δέρμα Nappa, υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, πίσω χώρος πρόσδεσης π.χ. για ένα πατίνι κ.α.

Φυσικά το ID Buggy βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και η μπαταρία των 62 kWh τροφοδοτεί με ενέργεια έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Με ισχύ στα 204 PS και ροπή στα 309 Nm ωθεί το πανάλαφρο αμάξωμα σε 7,2 sec για το 0-100 όταν η τελική περιορίζεται στα 160 km/h για μία αυτονομία στα 250 km βάσει του κύκλου WLTP. Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχει πρόβλεψη για τετρακίνηση με την τοποθέτηση ενός δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα.