VW Up! 2016: Ανανέωση και TSI


Με την τελευταία του ανανέωση, το VW Up! δεν άλλαξε και... ριζικά αλλά περισσότερο ουσιαστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 15/3/2016

Το μικρό αυτοκίνητο πόλης της Volkswagen εξωτερικά διαθέτει νέο προφυλακτήρα και νέα προαιρετικά φώτα ομίχλης, νέα φωτιστικά σώματα εμπρός με φώτα ημέρας LED, μεγαλύτερους πλαϊνούς καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας, ανασχεδιασμένα πίσω φώτα και προφυλακτήρα σε αυτό το σημείο.

Για την ολοκλήρωση της νέας εμφάνισης υπάρχουν πολλές δυνατότητες προσαρμογής του νέου Up! συμπεριλαμβανομένων 13 χρωμάτων για το αμάξωμα, εννέα επιγραφές, τρία ξεχωριστά χρώματα για την οροφή, δέκα διαφορετικά ταμπλό και δυνατότητα φωτισμού «ambient» για τις πιο πλούσιες εκδόσεις.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές περιλαμβάνουν ένα νέο πολυλειτουργικό τιμόνι, αυτόματο κλιματισμό, θύρα USB, Bluetooth, νέες εφαρμογές VW app, προαιρετικό ηχοσύστημα 300-watt της Beats audio και νέες επενδύσεις για τα καθίσματα.

Η σημαντικότερη αλλαγή βρίσκεται όμως κάτω από το καπό με την προσθήκη του turbo 3κύλινδρου TSI βενζίνης του ενός λίτρου.  Τον είδαμε αρχικά στο Golf BlueMotion TSI (και στο αντίστοιχο Polo), αλλά  από 115 PS στην προκειμένη περίπτωση η ιπποδύναμη είναι στους 90 ίππους. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο το 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 10,0 s ενώ η τελική αγγίζει τα 185 km/h.