Δοκιμάζουμε τη νέα Toyota Supra στην πίστα (Video)


Η TOYOTA SUPRA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: David Beard, K.C. Colwell, Josh Jacquot, Tony Quiroga & Eric Tingwall, ΑΠΟΔΟΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: Marc Urbano
  • 30/12/2019

Αν το Mazda ΜΧ-5 αποτελεί ένα ποδήλατο με βοηθητικούς τροχούς, τότε η Toyota Supra είναι το ποδήλατο της προχωρημένης εφηβείας μας, το οποίο έχει πλήρως ανεπτυγμένες τις δεξιότητές του. Η συμπεριφορά της θυμίζει την καθαρότητα των πρωτόλειων sportscar μιας άλλης εποχής και θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι είναι εύκολα διαχειρίσιμη, όχι όμως και… συγχωρητική.

Με αρκετή ροπή ώστε να ντριφτάρεις στην έξοδο κάθε στροφής, αλλά και ουδέτερες αντιδράσεις που παραπέμπουν σε… Ελβετία, θα δείξει την απαραίτητη υπομονή. Αν βέβαια δεν καταφέρεις να συγχρονίσεις τις κινήσεις των άνω και των κάτω άκρων σου, είτε θα καταλήξεις να οργώνεις το χορτάρι της πίστας είναι να μετρά το πάχος του πέλματος των προστατευτικών ελαστικών.

Η Supra βρίσκεται στο στοιχείο της στο μήκους 6,6 χιλιομέτρων Virginia International Raceway, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που της ταιριάζει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο είναι το τελευταίο κομμάτι της πίστας.

Η είσοδος στο εσωτερικό τμήμα της πίστας αποτελεί από μια αλληλουχία στροφών η οποία θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια συρραφή βοηθητικών δρόμων ενός αυτοκινητόδρομου. Σε αυτό το τμήμα της πίστας το τιμόνι κινείται από τη μια πλευρά στην άλλη σαν ένα χαμηλής συχνότητας εκκρεμές, το οποίο ποτέ δεν φτάνει στο σημείο ισορροπίας του.

Η Toyota εξαντλεί τα όρια της ασφάλτου μέσα στην πίστα, με τη χάρη ενός ελαφρύτερου αυτοκινήτου. Οι διαδρομές της ανάρτησης αναδεικνύουν ότι οι ρυθμίσεις είναι αρκετά μαλακές για τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο, οι κινήσεις του αμαξώματος σε ενημερώνουν για το πότε αγγίζεις το όριο κάτι που δεν κάνει το σύστημα διεύθυνσης. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι λείπει η ακρίβεια από τις κινήσεις σου και ο απόλυτος έλεγχος στο γκάζι, ένα στοιχείο κρίσιμο για το συγκεκριμένο κομμάτι της πίστας.

Το 3:01.4 τοποθετεί τη Supra ανάμεσα στις υπερδυνάμεις των 500 και πλέον PS, όπως η Corvette Ζ06 του 2006 και το Viper SRT10. Στα 13 χρόνια του  Lightning Lap μόνο δύο αυτοκίνητα έχουν καταφέρει να κινηθούν ταχύτερα σε σχέση με την αναλογία kg/PS και την ισχύ τους: το Ariel Atom 3 και το KTM X-BOW, τα οποία στην πραγματικότητα είναι δύο μεγάλα go-karts.

Πλέον και η Toyota Supra ανήκει σε αυτή την κατηγορία, όντας ικανή να ξυπνήσει το παιδί που κρύβεται μέσα σας. Μόλις βρείτε την ισορροπία στο αριστερό κάθισμα της Supra, θα ανακαλύψετε ξανά τη χαρά της νιότης.

Toyota Supra 3.0 Premium

Χρόνος: 3:01.4

Βασική τιμή/Τιμή δοκιμής: $54.945/$56.140

335 PS - 1.529 Kg - 4,58 Kg/PS

Ελαστικά: Michelin Pilot Super Sport - F: 255/35-19 96Y R: 275/35-19 100Y