Δοκιμάζουμε την εξακύλινδρη Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (Video)


Όπως εκείνο το αυτοκίνητο που μας συντρόφευσε για μερικούς μήνες στο περιοδικό, έτσι και η αυτή η Giulia ήταν μαγική εκείνες τις μοναδικές στιγμές που κατάφερε να κινηθεί χωρίς προβλήματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: David Beard, K.C. Colwell, Josh Jacquot, Tony Quiroga & Eric Tingwall, ΑΠΟΔΟΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: Marc Urbano
  • 2/1/2020

Πίσω στο 2017, η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio «γύρισε» στο 2:58.6, αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα με το σύστημα παροχής καυσίμου και φορώντας ένα φθαρμένο σετ Pirelli P Zero Corsa Asimmetrico 2s.

Tην αμέσως επόμενη χρονιά, η Giulia απουσίαζε από το Lighting Lap, ωστόσο φέτος η ιταλική φίρμα μάς εξασφάλισε μια «φρέσκια» τετράφυλλη Giulia με την ελπίδα μια καλύτερης και το σημαντικότερο απαλλαγμένης από τα προβλήματα αξιοπιστίας εμφάνισης.

Ήδη από τους γύρους προθέρμανσης, η Alfa Romeo Giulia μάς υπενθύμισε πόσο καλή είναι. Την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης, την ισορροπία της με τους τροχούς υπό γωνία και την, ούτως ή άλλως, αξέχαστη απόδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V6 των 505 PS. Και μετά ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Το πρώτο σημάδι ήταν η ένδειξη που εμφανίστηκε στον πίνακα οργάνων «Active Aero System Failure». Δεν επηρέασε την ταχύτητα ή τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, συνεπώς αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Στη συνέχεια, όμως, εμφανίστηκε ένα ακόμα απειλητικό μήνυμα «Service Electronic Throttle Control», αυτήν τη φορά, ωστόσο, το αυτοκίνητο επιβράδυνε και μάλιστα αισθητά.

Όταν η εξωτερική θερμοκρασία αυξήθηκε, στα παραπάνω μηνύματα προστέθηκε και το «Dynamic Drive Control Failure» για να μας ειδοποιήσει ότι το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης είχε υπερθερμανθεί και μετατράπηκε σε ένα ελεύθερο διαφορικό. Είναι μια αλλαγή που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, καθώς μετατρέπει το ιταλικό sportsedan σε μια μηχανή παραγωγής καπνού στην έξοδο κάθε στροφής.

Στον ταχύτερο γύρο, το πίσω διαφορικό άντεξε μέχρι και το Hog Pen, όπου παρέδωσε το πνεύμα του επιτρέποντας στον εσωτερικό πίσω τροχό να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα παράγοντας τόνους καπνού, καθώς η Giulia επιχειρούσε να εκτοξευθεί στην μπροστινή ευθεία της πίστας.

Παρά τα αρκετά προβλήματα του αυτοκινήτου, ο καλύτερος γύρος της Giulia φέτος αποδείχθηκε ταχύτερος κατά 1,7 δευτερόλεπτα σε σχέση με τον χρόνο που σημείωσε το 2017. Στο τέλος της τελευταίας ημέρας, η Alfa άρχισε να μυρίζει ψυκτικό υγρό.

Εντοπίσαμε μια μικρή διαρροή κοντά σε κάποιον σφικτήρα σε ένα από τα δύο Intercoolers αέρα-νερού - ένα πρόβλημα σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνο που εμφανίστηκε και στην Giulia Quadrifoglio της δοκιμής μακράς διάρκειας, η οποία συντρόφευσε για μερικούς μήνες το περιοδικό.

Όπως εκείνο το αυτοκίνητο, έτσι και η αυτή η Giulia ήταν μαγική εκείνες τις μοναδικές στιγμές που κατάφερε να κινηθεί χωρίς προβλήματα.

Χρόνος: 2:57.2

Βασική τιμή/Τιμή δοκιμής: $83.795/$85.995

505 PS - 1.961 Kg - 3,9 Kg/PS

Ελαστικά: Pirelli P Zero PZ4  - F: 255/45-20 101Y AR R: 285/40-20 104Y AR