Δοκιμάζουμε το Honda NSX στο Virginia International Raceway (Video)


Το να γυρνάς μέσα στο Virginia International Raceway με ένα sportscar 20 ετών, όπως το Honda NSX, είναι άκρως διασκεδαστικό. Επίσης απαιτεί και αρκετή δουλειά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: David Beard, K.C. Colwell, Josh Jacquot, Tony Quiroga & Eric Tingwall, ΑΠΟΔΟΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: Marc Urbano
  • 27/12/2019

Η διαδικασία επιλογής των αυτοκινήτου του Lightning Lap θυμίζει εκείνην που ακολουθείς και σε ένα video game. Αποτελεί μια εικονική πραγματικότητα. Θέλουμε αυτήν τη φορά μια Alfa Romeo. Μπα… ας προχωρήσουμε στην Acura κι ας δοκιμάσουμε το NSX Zanardi του 1999 με έναν aftermarket μηχανικό υπερσυμπιεστή. Πατάμε λοιπόν το Χ. Καμία έκπληξη: Το να γυρνάς μέσα στο Virginia International Raceway με ένα sportscar 20 ετών είναι άκρως διασκεδαστικό. Επίσης απαιτεί και αρκετή δουλειά.

Αν θες να πετύχεις έναν αξιοπρεπή χρόνο, όπως το 3:07.1, θυμήσου να σεβαστείς το γεγονός ότι περισσότερο βάρος του αυτοκινήτου βρίσκεται πάνω στους πίσω τροχούς. Ακόμα και ένα μικρό «άσε» προκαλεί την αποσταθεροποίηση του πίσω άξονα. Μην επενδύσεις πάνω στα μικρού μεγέθους φρένα.

Από την άλλη, οι πληροφορίες που μεταφέρει στα χέρια σου το σύστημα διεύθυνσης είναι τόσες πολλές που μαθαίνεις πράγματα θα οποία δεν χρειαζόταν να γνωρίζεις, όπως το γεγονός ότι υπάρχει ένα μικρό βότσαλο στην είσοδο των ανηφορικών “S” και ότι ο τύπος που ανέλαβε την ασφαλτόστρωση της πίσω ευθείας έχει δύο κόρες, ηλικίας 8 και 10 ετών.

Οι κραδασμοί περνούν στα χέρια σου μέσα από τη λεπτή στεφάνη του τιμονιού προκαλώντας κόπωση. Για να αντέξεις τα 0,99 g στην Στροφή 1 απαιτούνται μυείς οι οποίοι έχουν ατροφήσει εξαιτίας της επικράτησης, τα τελευταία 20 χρόνια, των υδραυλικά υποβοηθούμενων συστημάτων διεύθυνσης. Πρόσθεσε τα παραπάνω και μια αλλαγή σχέσης στην έξοδο της στροφής και τότε θα καταλάβεις ότι είναι πραγματικά δύσκολο να οδηγήσεις αυτό το πράγμα.

Η Acura έφερε και ένα καινούργιο NSX στο φετινό  Lightning Lap ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις και η αλήθεια είναι ότι το 3:07.1 μπορεί να το πετύχει κανείς με το ένα χέρι κρεμασμένο έξω από το παράθυρο. Αλλά το παλιό NSX εξακολουθεί να μας γοητεύει, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι τόσο χαμηλό και το ρύγχος λεπταίνει όσο πλησιάζει το έδαφος με τέτοιον τρόπο που σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί και να αγγίξει την άσφαλτο. Μπορεί ο after market υπερσυμπιεστής να έχει στερήσει από τον V6 κινητήρα το ουρλιαχτό στις υψηλές στροφές, ωστόσο πρόσθεσε, εξ όσων μπορούμε να προβλέψουμε, περί τους 40 PS, επιτρέποντας στο πρώτο NSX να πιάσει τη μέγιστη ταχύτητα της νέας Supra στην μπροστινή ευθεία της πίστας.

Το 3:07.1 του NSX κρύβει πίσω του αρκετή… μελέτη, ωστόσο, η οδήγησή του είναι απολαυστικότερη σε σχέση με τα σύγχρονα τετράτροχα που είναι ικανά να κινηθούν στον ίδιο ρυθμό.