Δοκιμάζουμε το Lexus RC F Track Edition των 472 PS (Video)


H εξαντλητική δίαιτα στην περίπτωση του Lexus RC F Track Edition απέδωσε καρπούς, βελτιώνοντας θεαματικά τις επιδόσεις του στην άσφαλτο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: David Beard, K.C. Colwell, Josh Jacquot, Tony Quiroga & Eric Tingwall, ΑΠΟΔΟΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: Marc Urbano
  • 30/12/2019

Το πρώτο Track Edition μοντέλο της Lexus αφήνει να κρέμεται μια τελευταία μπανάνα από το δέντρο. Βλέπεται ο πιο εύκολος τρόπος για να κινηθείς ταχύτερα στο Virginia International Raceway είναι να επιλέξεις τα πιο μαλακά ελαστικά πίστας.

Ωστόσο, το RC F Track φοράει τα ίδια Michelin Pilot Sport 4S με την πολιτική έκδοση του αυτοκινήτου. Για τη βασική έκδοση ο συγκεκριμένος τύπος ελαστικού είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα. Για την Track Edition μεταφράζεται σε πολύτιμα δευτερόλεπτα που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί.

Τουναντίον, η εξαντλητική δίαιτα απέδωσε καρπούς. Η Track Edition του αυτοκινήτου είναι 115 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με το RC F που δοκιμάσαμε το 2015 και ταχύτερη κατά 3,2 δευτερόλεπτα. Το χαμηλότερο βάρος εξασφαλίζει ταχύτερες επιταχύνσεις σε όλα σχεδόν τα σημεία της πίστας, προσφέροντας ένα προβάδισμα 6 km/h και 10 km/h στο τέλος της πίσω και της μπροστινής ευθείας, αντιστοίχως.

Χάρη στο χαμηλότερο βάρος και στα κεραμικής σύνθεσης φρένα, το RC F Tack Edition μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια την extra ταχύτητα στο ίδιο σημείο επιβράδυνσης με το RC F.

Οι σκληρότερες βάσεις της ανάρτησης προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια στο σύστημα διεύθυνσης και η συμπεριφορά είναι πιο ουδέτερη απ’ όσο στο παρελθόν. Οι μπροστινοί τροχοί είναι εκείνοι που παραδίδονται πρώτοι, εκτός κι αν το παρακάνεις με το γκάζι προκαλώντας την υπερστροφή ισχύος στο τέλος κάθε στροφής.

Η ροπή προς την υπερστροφή και η εξαιρετικά σκληρή ρύθμιση της ανάρτησης στο πρόγραμμα Sport Plus που... εκτινάσσει το κράνος του οδηγού στην οροφή του αυτοκινήτου είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά του RC F Track Edition που δεν συνάδουν με τον κώδικα συμπεριφορά ενός πραγματικό Lexus.

Όλα τα RC F απέκτησαν το 2019 πέντε επιπλέον ίππους και οκτώ επιπλέον Nm ροπής, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε χαρούμενοι που δεν πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές αλλαγές. Ο V8 παράγει τους σωστούς ήχους. Από τον χαρακτηριστικό βρυχηθμό στη φάση της πλήρους επιτάχυνσης μέχρι και το βόμβο που σου υπενθυμίζει ότι άγγιξες τον κόφτη.

Μετά και τη μείωση του βάρους του, το RC F δείχνει έτοιμο πια για να φιλοξενήσει έναν πιο επιθετικό τύπο ελαστικού.

Lexus RC F Track Edition

Χρόνος: 3:02.6

Βασική τιμή/Τιμή δοκιμής: $97.675/$104.660

472 PS - 1.730 Kg - 3,67 Kg/PS

Ελαστικά: Michelin Pilot Sport 4S - F: 255/35-19 96Y R: 275/35-19 96Y