Δοκιμάζουμε το νέο, ηλεκτρικό Fiat 500 Cabrio! (βίντεο)


Το πρώτο Fiat 500 παρουσιάστηκε το 1957. Το δεύτερο κατάφερε να προσφέρει μία δεύτερη νιότη στη φίρμα, το 2007. Στις μέρες μας, εισερχόμαστε στην τρίτη, ηλεκτρική πλέον, εποχή του πιο αειθαλούς Ιταλικού αυτοκινήτου!

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 13/2/2021

Αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά. Οι προτάσεις όμως με έντονη προσωπικότητα και το δικό τους, ξεχωριστό στιλ, είναι μάλλον μετρημένες στα δάκτυλα. Και μία από εκείνες τις λίγες είναι αναμφίβολα το πνευματικό τέκνο του Dante Giacosa, σχεδόν επτά δεκαετίες από την πρώτη του δημόσια εμφάνιση. Το νέο 500 αποτελεί ένα μοντέλο εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ιταλία, πράγμα για το οποίο περηφανεύονται οι άνθρωποι της Fiat.

Η κατασκευή του βασίζεται σε ένα νέο πάτωμα, η κίνησή του είναι αμιγώς ηλεκτρική, ενώ οι επιδόσεις και η αυτονομία του είναι παραπάνω από ικανοποιητικές. Η πρώτη μας επαφή πέρυσι, στην Ιταλία, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και αυτήν ακριβώς την εικόνα επιβεβαιώσαμε πρόσφατα, που το είχαμε στη διάθεσή μας για την πλήρη δοκιμή. Αναλυτικά θα μπορείτε να διαβάσετε σύντομα, στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Car and Driver. Μέχρι τότε όμως, φροντίσαμε για την παραγωγή μίας όμορφης βίντεο–δοκιμής, που βρίσκεται πλέον στο κανάλι μας στο YouTube.

Από την πλευρά μας, θα πούμε πως απολαύσαμε την κάθε στιγμή που περάσαμε μαζί του, στα πλαίσια των γυρισμάτων. Ελπίζουμε να σας αρέσει και θα χαρούμε να δούμε τα σχόλιά σας κάτω από αυτή. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να κάνετε subscribe στο κανάλι μας, καθώς σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες! (spoiler alert, ήδη έχει γυριστεί το επόμενο STορί…)