Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Space Star 1.2 lt 80 PS


Το ανανεωμένο  Space Star αντιπαραθέτει στην ανταγωνιστική κατηγορία των supermini την οικονομία, την χρηστικότητα, αλλά και τον πλούσιο εξοπλισμό μαζί φυσικά με την απαράμιλλη αξιοπιστία των Ιαπώνων.

  • 12/3/2018

Πιο φρέσκο σε εμφάνιση το Ιαπωνικό αυτοκίνητο πόλης επέστρεψε στην απαιτητική κατηγορία με περισσότερες αξιώσεις…

Νέα, πιο θελκτική εμφάνιση, εσωτερικοί χώροι-τηρουμένων των αναλογιών- εξαιρετικοί, αλλά και με πλουσιότερο εξοπλισμό το μικρο της Mitsubishi.

Το μήκος του αυξήθηκε κατά 8,5 εκατοστά αγγίζοντας τα 3.795 m με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εσωτερικούς χώρους.

Αναφορικά με τη σχεδίαση οι αλλαγές στο εμπρός τμήμα εντοπίζονται στο καπό που φέρει ανάγλυφη σχεδίαση, τη φαρδύτερη μάσκα που είναι εφοδιασμένη με πλέγμα και νέο χρωμιωμένο πλαίσιο, όπως μεγαλύτερος είναι και ο αεραγωγός στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα με το χρωμιωμένο ένθετο. Ανασχεδιασμένοι είναι και οι προβολείς Bi-Xenon HiD με φώτα στάθμευσης με LED. H οπτική αναβάθμιση αποτυπώνεται και στο πίσω τμήμα: νέο σχήμα στον προφυλακτήρα, επιμηκυμένα πίσω φώτα LED, μακρύτερη αεροτομή οροφής.

Ένα ακόμη σημείο που κάνει τη διαφορά είναι και η αναβάθμιση σε ότι αφορά την ποιότητά του. Με το που μπεις στην καμπίνα αντιλαμβάνεσαι ευθύς αμέσως τα καλύτερης ποιότητας υλικά και το φινίρισμα.

Στο νέο Space Star καλοδεχούμενο είναι το νέο, μαλακό ύφασμα στα καθίσματα, το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι με ένθετα σε λακαριμσένο, μαύρο πλαστικό και πινελιές χρωμίου, η κομψότερη σχεδίαση του πίνακα οργάνων με λευκό, ο μοντέρνος φωτισμό, ο νέος πίνακας ελέγχου του συστήματος κλιματισμού κ.ά.

Στον χώρο αποσκευών ο εφεδρικός τροχός αντικαταστάθηκε από κιτ επισκευής, με αποτέλεσμα πέρα από τα 175 λίτρα που είχαμε έως τώρα να προστεθεί και ένα κουτί αποθήκευσης κάτω από το πάτωμα, διευκολύνοντας την τοποθέτηση μικροπραγμάτων. Στα μηχανικά σύνολα δεν έχουμε και πολλές αλλαγές.

Πηγή ισχύος για το αυτοκίνητο της δοκιμής ο «αειθαλής» κινητήρας των  1.2 λίτρων απόδοσης 80 ίππων που συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων (μέση κατανάλωση 4,3 l/100km, εκπομπές CO2 100 g/km) είτε με CVT (99 g/km).

Στη περίπτωσή μας είχαμε την έκδοση με το μηχανικό που ικανοποιεί με την κλιμάκωσή του και την γενικότερη λειτουργία του.

Ο κινητήρας 1.2 80 ps προσφέρει 106 Nm ροπής από τις 4.000 σ.α.λ. και είναι προσανατολισμένος περισσότερο στην οικονομική μετακίνηση (εξάλλου η αραιά κλιμάκωση του κιβωτίου δεν βοηθά).

Και πράγματι η διαδικασία της επιτάχυνσης (0-100 χ.α.ω.) πραγματοποιείται σε 11,7 δευτερόλεπτα με την τελική να φθάνει τα 180 χ.α.ω. Τιμές τυπικές και όχι πάνω από το μέσο όρο…

Σε ότι αφορά την κατανάλωση κινηθήκαμε πολύ κοντά στη μέση εργοστασιακή τιμή των 5,1 λίτρων εντός πόλης.

Παράλληλα ο κινητήρας αυτός, είναι εκπέμπει χαμηλό CO2 (100 γραμμάρια) με αποτέλεσμα τα τέλη κυκλοφορίας να περιορίζονται στο ποσό των 100 ευρώ.

 

Βελτιωμένο οδηγικά

Το μικρό της Mitsubishi έχει βελτιωμένα τα οδικά χαρακτηριστικά του και κινείται με την ίδια ασφάλεια τόσο στο αστικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Για παράδειγμα βελτιώθηκαν αισθητά η σκληρότητα των ελατηρίων και οι αποσβέσεις των αμορτισέρ, αυξήθηκε η ακαμψία του εμπρός τμήματος, γεγονός που βελτίωση τις κλίσεις του αμαξώματος ενώ η ηλεκτρική υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να ελέγχει με περισσότερη ακρίβεια και αμεσότητα τη θέση του αυτοκινήτου στον δρόμο ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες, σε σχέση με το παρελθόν. Επιπλέον η ακτίνα στροφής του οχήματος περιορίζεται στα 4,6 μ., κάνοντας το Space Star ιδιαίτερα ευέλικτο σε όλες τις συνθήκες.

Σε γενικές γραμμές έχεις να κάνεις με ένα αυτοκίνητο που δεν θα σε κουράζει να το οδηγείς καθημερινά στην πόλη, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα ενός περιαστικού ταξιδιού.

Ένα ακόμη ατού του νέου Mitsubishi Space Star είναι ο εξοπλισμός που στην έκδοση Intense που περιλαμβάνει στάνταρ 6 αερόσακους, ABS, σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC, Hill Start Assist, αυτόματο κλιματισμό, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων, cruise control, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ζάντες αλουμινίου 15’’, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, ράδιο-CD με MP3/USB/AUX/Bluetooth και τηλεχειριζόμενο κεντρικό κλείδωμα. Υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας που δικαιολογεί την τιμή των 12.990 ευρώ.

Συμπερασματικά, το νέο Mitsubishi Space Star είναι ένα τίμιο αυτοκίνητο πόλης, υπό την έννοια ότι αξίζει το κάθε ευρώ που θα δώσεις για την αγορά του, αποζημιώνοντάς σε, με την αντοχή στο χρόνο, τη χρηστικότητα και την οικονομία στη χρήση.